• 瀏覽: 26,752
  • 回覆: 197
+6
對付甲由唔駛太過客氣

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2023-1-25 09:45 發表

睇電視新聞,一直講非華裔,但最尾一句又講明菲律賓裔,明知是賓佬,點解唔一開始就講清楚。
而家啲新聞好多考慮架!都唔係以傳真相為己任的

引用:
原帖由 Winterdawn 於 2023-1-25 06:34 發表
新年流流應打死三個警察
初十前三家人團購出殯好意頭

十日前已經有網友報國安,看來奈你唔何?

引用:
原帖由 曲明 於 2023-1-25 08:34 發表
長洲坪洲,都好黃㗎

過年開槍聲,D人當燒爆長
新春炮仗響
惡鬼邪靈冇掟走

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2023-1-25 05:39 發表
香港唔係美國唔好話開鎗, 香港就甘掹枝鎗出黎都唔得掂, 所以開得鎗應該條非華佬已經去到幾兇地步
我相信警察覺得有生命危險先會咁做,唔通由得佢襲擊咩,d外國人大大隻,同佢肉搏真係未必夠佢打。

坪洲呢啲地方一向好寧靜, 有噪音係好大件事

處理噪音要開三槍?
處理警員有無合理解釋?
無ga話,依單係謀殺

新消息
引用:
據悉,2名菲漢跑出單位追落樓向2警員施襲,高級警員被其中1名43歲菲漢兩度叉頸,他遇襲後倒地,菲漢再向他拳打腳踢,高級警員向發狂菲漢噴射胡椒噴霧,但對方仍不斷施襲,他負傷拔出佩槍向對方連開3槍後,不支暈倒;3彈均射中施襲菲漢,他中槍後倒臥在距開槍警員身旁約1米外,當中1槍射中菲漢左邊近腹部位置。
https://hk.news.yahoo.com/警員坪洲處理 ... 2警受傷-234354347.html

幾兇狠,推落樓梯 + 追擊 + 叉頸
胡椒噴霧都搞唔掂。
睇落似乎開槍合理。

另外,原來係菲裔 (不過,都係據悉)

支持警員打南亞

依家黃黑仲係好想搵機會整死警察。
連果D為香港正常維持治安、正常執行職務既警員都唔理。
係都想鋤死哂人地。
香港警察都係香港人呀,仲係為香港人服務的。
你地有事,遇到劫案、受襲、其至噪音都係搵警察。
咁做唔覺得內疚既咩?

=============
你地所謂既[香港人]
其實就係香港人中排除對你地不利既人。
排除異見者、排除警察.... ...同意見的同路人,你地先覺得係[香港人]。

其實就係歧視、排除異已,甚至千方百計,一有機會就想陷害佢地(香港人)。

依法辦事

受襲擊高級警員負傷拔出佩槍向對方連開3槍,其實很想知當時其拍檔做緊乜嘢,是否做緊拳證!

唔開哂6鎗,警員好冷靜,值得嘉許

南亞裔而家冇法冇天傢啦,有佢哋香港安全受到好大威脅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]