• 瀏覽: 56,591
  • 回覆: 334
  • 追帖: 3
+5
呢6個台灣人掉臉,跟住係google map 留言的台灣人更加掉瞼。
你以為咁樣留言就可以補飛

引用:
原帖由 hkjacky 於 2023-1-24 15:13 發表

呢啲野你情我願啫, 覺得唔合理唔想配合, 唔幫襯就得
萛係啱,當然有人好L犯賤,好似澳牛咁既鋪都有人食,所以對我黎講依世都唔會幫襯依d鋪,有錢會怕冇代替品?宜家上網咁發達,食前買前都應該做research,咁起碼避到70%

引用:
原帖由 mmljf 於 2023-1-24 06:55 發表

最大問題係頭條新聞,小事都當新聞。
可挑起文化對抗

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-24 05:42 發表
台灣又傳「失格旅人」事件。一名台灣旅客因放鳥日本一家溫泉酒店的訂房,使旅館損失約24萬日圓(約港幣1.4萬元)引發撻伐,事後該男致電道歉並願賠償。沒想到再傳醜聞,台灣一群遊客到日本拉麵店用餐,6個人卻只點了3碗麵「輪流吃」,被店家制止後不僅怒批店家「不通人情的死頭腦」,還在Google上刷一星負評。

春節期間有大批台灣人湧入日本,不過一名李姓男子卻被日本溫泉飯店「湯布院村(ゆふいん椿 ...
中港台一家親,連D衰野都一9樣。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-24 15:58 發表

咪講笑啦,外國大把臭過香港
你咪抹啦
係英國,麻麻,一般冷理港客的感覺,但去法國,簡直眼高於頂

批評香港前,真係留意下,比較下先啦!
唔需要爭拗 全世界都有畜牲同畜店,剩係落mk行一轉食一轉已經搵到,你同佢都冇錯,睇遇唔遇到姐。

引用:
原帖由 英國短毛 於 2023-1-24 06:33 發表
呆灣人,不以外
但日本人不理會是否中港台澳呢!

引用:
原帖由 hh002 於 2023-1-24 15:51 發表

不可能。
香港茶餐廳伙記服務態度己經西到世界個知名。
遊客來港就是愛看服務員的臭屁臉。
服務好反而沒有驚喜
街頭食肆卑躬屈膝已不合時宜了。

下次落返啲米青, 佢哋一定比返5星你

食評唔知可唔可信...

吾系錢的問題,去旅行想盡量吃不同種類的食物,人的食量又有限,咪每人每樣試少少law,甘每次亦只有三人在鋪內,對店家有何損失,反而班呆仔上網唱人就小家la

引用:
原帖由 ar2man 於 2023-1-24 09:07 發表

認同…. 
溫泉酒店有好豐富早餐同晚餐,個客放飛機就浪費了食物  唔係一個,係一間最少兩個人

拉麵日本最平都係¥1000 一碗,人哋做生意,6 個成年人唔係唔幫襯每人一碗 香港去食雲吞麵都要一人一碗快快脆脆攪掂啦

不過,今次重點係無得賴內地人了 其實好多時港人同呆人去日本 ...
700円都有啦。

台灣人素質淪落到如此?

台灣人嘅行為其實同大陸人冇分別

其實你班自稱成Q日去日本,叫日本做鄉下D契弟契妹,知吾知日本拉麵店,可以叫ハーフラーメン㗎。

即係香港叫扣底,一半麵底㗎。
話怕食吾晒一碗,味叫half囉,平一二百円。

成班戇鳩鳩,仲話返鄉下。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]