• 瀏覽: 57,196
  • 回覆: 530
+13
內媒引述貓眼專業版實時數據報道,截至目前,內地2023年春節檔電影總票房(含預售)突破人民幣20億元。《流浪地球2》、《滿江紅》、《無名》分列春節檔票房前三位,實時票房分別為人民幣6.65億元、6.09億元、2.26億元。

隨著春節檔電影拉開序幕,中國電影市場重現繁榮景象,不僅有不同類型國產片同時上映,多部好荷里活電影也將在第一季度加入競爭行列,共同推高整體票房大盤和觀眾們的睇戲意願。同時,中國電影市場的表現也提振了全球電影業的信心。

中國人的活力在春節又向世界展現出來
都想去睇下 流浪地球2. 第一集吳京都好壯烈.

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1900911/即時-中國-內地春節檔電影總票房突破20億-流浪地球2-領跑

睇睇中國的巿場力量吧, 你班死泡菜仔, 以為你K pop好巴閉??中國歌手為中國話真心話就要趕人出K-pop???

咁寸, 就等幾時俾中國巿場趕你班K-pop出局啦

鄉肛永遠做唔出呢啲宏觀世界觀既科幻片

上次流一43億

想去睇"滿江紅",才發現內地所有賀歲片,香港都冇上影 

今年有港星參與,劉華大戰潮偉

所以宜家D西片,點都加個中國演員落去,又去中國取景。。。就係等中國觀眾有親切感。🤗🐰🧧

引用:
原帖由 sakito520 於 2023-1-24 06:06 發表
鄉肛永遠做唔出呢啲宏觀世界觀既科幻片
香港電影已經一潭死水, 冇L得救了.

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-1-24 07:38 發表

俾股天樂搞死哂啦!

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2023-1-24 07:48 發表

俾股天樂搞死哂啦!
古天樂只懂搞電影小圈子, 想唔死都唔得啦.

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-1-24 07:38 發表

明日戰記算係唔錯,不過大陸太多人才,做CG及演技好嘅人才實在太多

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2023-1-24 07:48 發表

俾股天樂搞死哂啦!
我覺得佢已是有心攪果個
之前岳少、于冬、晶哥、黃百鳴都已經上晒岸唔太想玩
香港嘅問題在成本太貴,有啲功夫又唔肯上大陸做

中國電影都吾敢批西片農歷新年同時上映,贏左票房都係出術,根本無公平比賽!吹點勁都係作大!

引用:
原帖由 ufo2018 於 2023-1-24 07:13 發表
上次流一43億
上次流一,  好睇, 得到國家的科技場面不輸hollywood, 
場面令人震撼

但上次吳京應該已為地球犧牲, 怎解今期仲有佢??

莫非, 佢個仔大咗, 又係佢??

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]