• 瀏覽: 9,727
  • 回覆: 26
+3
怎麼現在沒人說了?當日一大堆帽子扣上來,現在國家政策如朕所言,向人民飯碗靠攏,怎不往老習頭上扣帽子啊?去啊,去罵他不管人民生命啊,罵大聲一點吧。朕很喜歡聽正常的聲音。

爸爸,咁會斬首架

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2023-1-8 23:01 發表
爸爸,咁會斬首架
朕係想啟廸民智,有時罵人效果比說教好。

引用:
原帖由 motivate 於 2023-1-9 00:46 發表
中國疾控中心專家早就通過模型計算過,2022年初開放的話中國會多死亡60到80萬!拖到了年末12月開放最多就是多死亡10來萬!!西方現在不斷炒作製造中國疫情嚴重的情況,都是製造話題而已!中國死亡數字仍然是遠遠低於西方!!
朕,真係唔明,香港華洋雜處,呢代人應該係見慣世面,思想廣闊開揚至啱。點解仲要爭拗死亡數字呢?你唔覺得咁樣捨本逐末毫無意義嘅咩?朕,雖然近來罵人罵得大聲,唔係記仇,而係想改變一下各位思路,莫為愛國而愛國,有時係要鞭策一下嘅,父母打仔,也是希望兒女成器,係愛的表現。

引用:
原帖由 motivate 於 2023-1-9 00:46 發表
中國疾控中心專家早就通過模型計算過,2022年初開放的話中國會多死亡60到80萬!拖到了年末12月開放最多就是多死亡10來萬!!西方現在不斷炒作製造中國疫情嚴重的情況,都是製造話題而已!中國死亡數字仍然是遠遠低於西方!!
按照內地去年12月修改的新冠死亡標準,呢次疫情爆發,死在新冠的好似100個都無.

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2023-1-8 21:24 發表
怎麼現在沒人說了?當日一大堆帽子扣上來,現在國家政策如朕所言,向人民飯碗靠攏,怎不往老習頭上扣帽子啊?去啊,去罵他不管人民生命啊,罵大聲一點吧。朕很喜歡聽正常的聲音。
預左你係咁 
你上月高唱中共盲目清零, 不顧人民丟飯碗, 現如你所願你又罵他不管人民生命!
你就是愛罵聲充斥中國人社會, 而不是喜歡聽正常的聲音

其實有乜好鬧?
之前病毒殺傷力大, 封控去減少受感染好合理.
現在病毒已變成全球承認既低殺傷力, 
咁現在放寬就當然係唔會好似之前咁危險. 
樓主係為鬧而鬧.

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-1-9 10:31 發表

預左你係咁 
你上月高唱中共盲目清零, 不顧人民丟飯碗, 現如你所願你又罵他不管人民生命!
你就是愛罵聲充斥中國人社會, 而不是喜歡聽正常的聲音
都預左你哋班人係咁。

清零果陣話躺平不堪設想,會死幾多幾多人。現在放開了,又不斷淡化死亡人數,係咪精神錯亂?

引用:
原帖由 Y-hk 於 2023-1-9 10:51 發表
其實有乜好鬧?
之前病毒殺傷力大, 封控去減少受感染好合理.
現在病毒已變成全球承認既低殺傷力, 
咁現在放寬就當然係唔會好似之前咁危險. 
樓主係為鬧而鬧.
朕,係想愛國人士反思,才會有進步。

如果話中國人應該團結,唔好罵聲一片,咁臺灣都係中國人社會,都應該團結一致支持蔡英文啦,如果你想高叫偉大領袖蔡英文萬歲,朕都冇你辦法,但就勸你快啲去精神科檢查下。

朕,係真心想幫你哋增值,成為一個有用的愛國人士。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2023-1-8 21:24 發表
樓主敢言。  
有種!👍

彈弓口梗係敢言啦,封又係佢講解封又係佢講。
黃色物體慣技。

見怪不怪。
同胞、人民等詞彙要好好利用。(真假關心唔重要、但有利嘅時候就有話題。)
何等正氣:我為你哋鬧老習封你哋呀,更為你哋發聲鬧老習解封。幾咁崇高呀!

賭場買大細、二邊都落注。呢啲唔係叫二頭蛇係乜?
唔止藍絲關心同胞、黃絲一樣關心、特別係六四前後。
問心啦!平日點叫人㗎。
鍾意聽正常聲音、自己都唔正常、你想點呢?
二個題都開過。
封你又肏、解封你又肏?
即係咩意思?
頂帽應該要點扣?扣佢封定係扣佢解封呀!俾啲提示丫。

難道一直閉關鎖國就是人民至上? 躺著餓死與感染病毒兩者衹可選其一閣下如何決擇?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]