• 瀏覽: 21,815
  • 回覆: 186
  • 追帖: 1
+3
美國2020年起要求所有由香港出口往美國的產品來源地,標記不能再標示為「香港」,須標示為「中國」,遭世界貿易組織爭端解決

美共利用世貿規則打壓別國,自己卻從來不守世貿規則,笑死

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221222/bkn-20221222010025155-1222_00992_001.html

美國世界聞名雙重標準

賺少啲都唔好同呢啲虛偽國家做生意,話不投機半句多!

引用:
原帖由 T2. 於 2022-12-22 11:11 發表
美國2020年起要求所有由香港出口往美國的產品來源地,標記不能再標示為「香港」,須標示為「中國」,遭世界貿易組織爭端解決

美共利用世貿規則打壓別國,自己 ...
如果世貿根本無約束力, 世貿不如解散啦, 我地交會費有咩用?

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2022-12-22 11:49 發表

如果世貿根本無約束力, 世貿不如解散啦, 我地交會費有咩用?
世界貿易組織是美共的工具,存在與解散都由美共話事  

老美亂九嚟 
又贏

這就是老尾

引用:
原帖由 T2. 於 2022-12-22 11:11 發表

美共利用世貿規則打壓別國,自己 ...
唔止利用世貿,仲有利用聯合國制裁別國

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-12-22 11:56 發表

唔止利用世貿,仲有利用聯合國制裁別國
聯合美共國人所共知,傀儡組織

連世貿都吾理!美狗真係離譜

美國正屎忽鬼,對佢有利就要人市場自由,要打壓人時就乜都做得出,唔明全世界可以容忍呢啲敗類政權存在。西歐同日韓呢班人為虎作倀,正武林敗類。

美國就係咁賤嫁啦,仲好意思批評其他國家。

美國佬,強弩之末

世貿對美國嚟講只係一個NGO

尾國又自己揭露「以規則為基礎的國際秩序」嘅真相。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]