• 瀏覽: 56,544
  • 回覆: 351
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 ultane 於 2022-12-8 16:57 發表

得唔得講少少嚟聽下? 不過如果唔方便就算。
本身單嘢無唔方便講
而且都過咗咁奈咗
只係要長篇大論寫出嚟令我卻步

引用:
原帖由 秋落 於 2022-12-8 16:58 發表
輕鬆録取口供是不能的!以後是否嚴刑迫供?
人嚟 向戚秦氏用刑 睇你仲招唔招

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-8 17:02 發表

本身單嘢無唔方便講
而且都過咗咁奈咗
只係要長篇大論寫出嚟令我卻步
唔緊要

引用:
原帖由 manhong1128 於 2022-12-8 16:58 發表

其實如果咁樣都推翻到的話。喎洗有保安有閉路電視,根本香港法律都晒氣,人證物證俱在,如果自己無做過偷呢個行為,根本一早話可能掃唔到我比番錢啦,再者亦唔需要用呢 D 政治問題黎講啦
暫時唔係要推翻,係律師接咗單嘢,發覺有一句「我哋偷啲嘢嚟自己食囉」,依個「偷」字,好有問題,等於已經承認係偷,對打官私不利,所以先要推翻依句先,其目的係依單嘢不是偷,係另有一些意願,例如貪玩、同老公輸賭成不成功可以唔掃而「取」走啲貨物等,總之最後就係唔係偷,咁就易打好多或可以申請輕判

同件案有咩關係???

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-8 17:04 發表

人嚟 向戚秦氏用刑 睇你仲招唔招
你真係好鐘意周星星d戲。

相信警察喺扣留區期間就係會問呢樣果樣㗎喇
引到佢認罪一定有
不過偷嘢梗係唔啱啦

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-8 16:40 發表
律師都唔係冇作用 咪打法律程序甩身   
當年 O. J. Simpson 單嘢全球出名。殺人可逍遙法外!

因為律師可以死都拗番生,又唔怕生仔無屎忽

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-12-8 17:11 發表

當年 O. J. Simpson 單嘢全球出名。殺人可逍遙法外!
但係要民事賠償喎

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2022-12-8 17:00 發表

9 up 當秘笈
其實如果掃完要放指定地方的自助收銀機, 就有裝以重量作為核實手段防損功能, 所以大陸起市, 或者百住都係有既, 不過未必有留意而已

咁貪心既醫護都唔謊會係咩仁醫,釘Q佢哋牌以後無得害人

引用:
原帖由 鮮鳳哥 於 2022-12-8 14:05 發表
醫管局女高層莊慧敏與其醫生丈夫趙名宇,被指在黃埔AEON超市內偷海膽及刺身等逾1600元食物案續審,辯方律師指兩被告在非情願下錄取口供,要求法庭

小佢老母,咁撚荒謬既抗辯理由都嗡得出?個官咁都信和判佢地無罪一定系收左利益啦

就算明知冇得打,大律師收咗錢點都要諗啲嘢出嚟打,多打一日多收幾十萬。

引用:
原帖由 idol_j 於 2022-12-8 17:14 發表
咁貪心既醫護都唔謊會係咩仁醫,釘Q佢哋牌以後無得害人
非禮都未釘牌啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]