• 瀏覽: 56,767
  • 回覆: 351
  • 追帖: 1
+4
垃圾黑醫,搵咁多都要偷野,仲要唔認反咬人地,真係好仆街

引用:
原帖由 鮮鳳哥 於 8-12-2022 14:05 發表
醫管局女高層莊慧敏與其醫生丈夫趙名宇,被指在黃埔AEON超市內偷海膽及刺身等逾1600元食物案續審,辯方律師指兩被告在非情願下錄取口供,要求法庭

其實律師多餘,佢問打咩疫苗好,同佢偷野可以辯護有咩關係?拎出黎講都多膠魚

呢2個簡直是精品 ! 同佢做朋友或同事,真係要請家律師才可以同佢對答

引用:
原帖由 manhong1128 於 2022-12-8 16:25 發表

其實律師多餘,佢問打咩疫苗好,同佢偷野可以辯護有咩關係?拎出黎講都多膠魚
收得客人錢 點都要做d野

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 8-12-2022 15:39 發表

搵專家證明部機有時scan唔到
其實AEON d機真係有機會 scan唔到
但有十件貨 scan 唔到你唔識 scan 幾次叫人黎?

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 8-12-2022 16:27 發表

你話質疑部機有可能 detect 唔到都話,但拎呢 D 野出黎講托咩

我以為醫生會用精神科報告打,話咩食左藥精神唔好,工作壓力大以至一時大意

寫完份口供
唔係會叫當事人睇完簽名確認?

引用:
原帖由 CatTooQQ 於 2022-12-8 15:34 發表
有錢請律師果然唔同啲,法律面前,。。。。
法律面前
窮人含撚

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-8 16:27 發表

做還做,反而用呢d嘢去辯護,影響律c嘅專業知識、形象。

黃畜最叻就係狡辯!😏

引用:
原帖由 manhong1128 於 2022-12-8 16:25 發表

其實有嘅,辯方律師會話你先套我料,如果佢哋話服必太啦,咁警察會先入為主定為兩醫生為黃絲,所以落口供用咗個「偷」啲嘢嚟自已食,依句口供,疑犯都冇咁樣講,係警察有成見

引用:

其實一般人
睇得膠劇多
以為真係保持咸默
叫律師黎
就真係大哂

當人證物證俱在斷正
尤其現今年代
有CCTV拍哂全程
律師作用幾乎係零
頂多有臨終服務作用

等於末期病人找佢地醫生
收錢梗係話盡力有得醫
插下喉,打強心針,氣功'…
安慰下拖下波鐘咁解

當食花生睇戲幾好,法律不嬲幫有錢人,係大錢人創造法律來幫自己。用常理根本唔需要律師

引用:
原帖由 manhong1128 於 2022-12-8 16:29 發表

你話質疑部機有可能 detect 唔到都話,但拎呢 D 野出黎講托咩
有哂片 律師都要顧事實 客人送到錢嚟咪接 反正easy case唔洗睇成呎文件 上庭辯護2句就袋袋平安

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]