• 瀏覽: 56,658
  • 回覆: 351
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 鮮鳳哥 於 2022-12-8 14:05 發表
醫管局女高層莊慧敏與其醫生丈夫趙名宇,被指在黃埔AEON超市內偷海膽及刺身等逾1600元食物案續審,辯方律師指兩被告在非情願下錄取口供,要求法庭

以為問佢打邊爐食乜嘢好?

引用:
醫管局女高層莊慧敏與其醫生丈夫趙名宇,被指在黃埔AEON超市內偷海膽及刺身等逾1600元食物案續審,辯方律師指兩被告在非情願下錄取口供,要求法庭

讀咁L多書
同市井冇分別
係差過市井
做了一係認一係唔L認
講講下又講其他

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-12-8 14:18 發表
英文唔掂, 中文水平又唔高,  仲有眼不識泰山添
左邊吠 右邊叫
仲有一隻係咗梗

証據確鑿 打呢啲旁枝末節無用架 換咗代表律師啦

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-8 15:38 發表
CCTV係誠實的
除非佢唔出法庭

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-8 15:38 發表
搵專家證明部機有時scan唔到
其實AEON d機真係有機會 scan唔到

引用:
原帖由 二叔呀勝 於 2022-12-8 15:39 發表

CCTV係誠實的
除非佢唔出法庭
裁判官睇完CCTV都話被告冇掃哂全部野 保安話見到有一盒海膽無掃 CCTV作假口供, 保安又作假口供, 經理對單又做假

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-12-8 15:39 發表

一日有幾多顧客投訴個部機scan唔到先 而且而家根本無scan CCTV拍底哂過程

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2022-12-8 14:59 發表

所以法律其實有時好荒謬
都唔係咁講
警察𠱁人係咪都認罪嘅技巧有時真係好高

無咩問題丫。
唔係咁點「chok」到佢講真野。

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-8 15:49 發表

一日有幾多顧客投訴個部機scan唔到先 而且而家根本無scan CCTV拍底哂過程
睇佢買幾多嘢啦, 如果買超過10樣, 你都未必肯定自己scan 晒?
平時AEON 機旁邊係有人睇, 搞唔掂會幫你搞, 當日有無員工睇住?
E+最重要爭駁係有心定無心? 係咪機器問題?
最多又學班黃人話自己中過covid19都唔知有腦霧

兩件人渣一定要除牌坐牢

引用:

又有什麼關係呢

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-12-8 15:39 發表

我幫襯屯門嗰間就好敏感
掃完放喺臺面咋嘛,咁啱對住scan個位置
同我do多次喎
一次我無發現照俾錢,返去記帳先發現
一次店員見到同我減返,話唔好放scan附近,好易就掃到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]