• 瀏覽: 41,983
  • 回覆: 284
  • 追帖: 1
+6
美媒12月7日引述消息稱,荷蘭可能配合美國,對向中國出口晶片製造設備實施新管制。根據彭博社,知情人士透露,荷蘭官員正計劃在向中國出口晶片製造

看來要製造晶片,中國還得倚靠自己。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/844754/美媒-荷蘭擬配合美國-限制對中國出口晶片設備

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-12-8 10:29 發表
美媒12月7日引述消息稱,荷蘭可能配合美國,對向中國出口晶片製造設備實施新管制。根據彭博社,知情人士透露,荷蘭官員正計劃在向中國出口晶片製造

講真,
國家經濟爆破只要可以推到下屆, 就無謂得罪老尾  
扭一扭計, 兩邊好交代, 退休福利又漲一筆 ~

一個國家都鬥唔過一個強權呀,獨裁尾國日日威迫其他國家,成日話咩唔好依賴中國根本就係要相反唔好依賴尾國, 因為尾國一個強權國家日日都會威迫你做多嘢

早估到啦

同釘子戶一樣,扭下計,攞多d著數,但點都鬥唔過霸權,唔聽話,搵個借口,其他方面制裁荷蘭,得返晶片設備都支撐唔到,仲可以叫其他國家唔比零件你,到時部機都做唔出。

咁快跪低看來美國佬都好出力下

不願透露姓名的知情人士表示

又係尼D無法証實, 但可製造聲音俾壓力人地. 

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-12-8 10:29 發表

中國玩完了,只有炒房地,直到爆炸為止

提示: 違規內容已被屏蔽
講啫⋯如果報的事屬實!那些媒股點會跌至咁殘 😁🤣😂

引用:
原帖由 gcbd90cd03670 於 2022-12-8 11:49 發表

低智
事實糸中國政府叫人炒樓

唔驚, 有魔皇仆京撐

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-12-8 11:50 發表

事實糸中國政府叫人炒樓
source? link? 國安?

引用:
原帖由 luckyma 於 2022-12-8 11:55 發表

source? link? 國安?
上次新聞有講

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-12-8 11:56 發表

上次新聞有講
上次邊度新聞有講?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]