• 瀏覽: 33,593
  • 回覆: 242
+5
引用:
原帖由 orochi1650 於 2022-12-6 09:59 發表
德國總理朔爾茨認為,中國日益強大,不應該被孤立。 朔爾茨在《外交》雜誌撰文,指很多人認為現時正處於國際秩序兩極化時代的邊緣,覺得新冷戰即將來臨,美國將與中國對抗,但他不同意,認為在後冷戰時期,美國扮演關鍵角色,並將在今個世紀維持,而中國已成為世界歷史上,長時間以來的全球參與者。朔爾茨說中國的崛起,不...

德國總理真係一個好明白事理嘅人

呢條粉皮去完中國半天遊之後
就轉哂口風踩少腳

中國人由零到一,千般阻難,可以造出自己嘅“兩彈一星”!!!

香土仲有班乃西怪居然相信佢老尾仲係科技世一!??咪L玩啦,佢老尾幾十年未再登過月!!?造假佢就世一!!!

引用:
原帖由 peter925 於 2022-12-6 10:56 發表
係恢復強大啫。
漢武帝時已經非常強大,設立西域都護府、建河西走廊、滅匈奴、平南夷!

呢條友,見人講人話,見鬼講鬼話

新冷戰來不來臨,是美國決定同行動。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-12-6 11:46 發表
呢條友,見人講人話,見鬼講鬼話
即係正常人囉

係咪R簽貿易條約?一簽完之後又喺度日日講新疆?

西方世界日日好似精神分裂咁... 
不如佢地變返正常人先開口講野啦... 
成 L 日睇新聞搞到好似聽一堆白痴仔政界演說咁 L 樣... 

唔係"不應"實際係"無法"也。美國已出盡全國之力所有可用之方法拉籠盟友試圖孤立中國,只不過做不到,到頭來搞到自已眾判親離。

正解...

引用:
原帖由 yeungph 於 2022-12-6 11:58 發表
唔係"不應"實際係"無法"也。美國已出盡全國之力所有可用之方法拉籠盟友試圖孤立中國,只不過做不到,到頭來搞到自已眾判親離。
今時今日想孤立中國??不如諗下點樣玩B21無人機『電腦出錯』『誤炸』『核平』中國易啲囉

引用:
原帖由 人為財S 於 2022-12-6 11:43 發表
中國人由零到一,千般阻難,可以造出自己嘅“兩彈一星”!!!

香土仲有班乃西怪居然相信佢老尾仲係科技世一!??咪L玩啦,佢老尾幾十年未再登過月!!?造假佢就世一!!!
做到光刻膠吾使俾美國制裁未

德國佬尼次醒目
絕症肥佬 顏其樂 係屋企等死瘟臭屋

朔仔係咪傻L左,呢排頻密講中國好話

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]