• 瀏覽: 59,951
  • 回覆: 361
  • 追帖: 2
+11
引用:
原帖由 gcbd90cd03670 於 2022-12-1 15:16 發表

吾係要埋,係一直都是中國的領土,同埋自己了解一下咩叫自治區啦.
類似中央都管吾到香港具體防疫一樣
如果你讀下書,了解一下國際法或者會明.
了解一下割地條款都可能會明.不過你d笨7都好少睇超多5分鐘的資料.
如果你同意台灣是自治區,那中央就不要管了,讓台灣自治吧!

習帝都會屈服於刁民,真係出奇

引用:
原帖由 gcbd90cd03670 於 2022-12-1 15:18 發表

吾明就讀下書先,了解一下 西發里亞主權體系 以及二戰後的真實情況,吾好只睇西媒一方
慢慢從幼兒園開始做人先啦
當然明,中共從未領佔、管治過台灣,中共版圖不會包括台灣

引用:
原帖由 小李廣花榮01 於 2022-12-1 15:20 發表

你借地溝油轉移視線, 自然帶出原產地啦
咁你借咖哩轉移視線, 印度真冤枉!

竟然肯讓步
愛民如子,聽民意

引用:
原帖由 小李廣花榮01 於 2022-12-1 15:19 發表

蔡婆用民主地溝油磨出民主豆腐

乜你只食台灣地溝油,無試大陸的嗎?

香港黃人又眼紅我地大陸人啦,藍人當政黃人只有眼火爆😂

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-1 15:20 發表

如果你同意台灣是自治區,那中央就不要管了,讓台灣自治吧!
一直都是台灣自治,新疆 西藏 少數民族區都是自治.
中央一直是給大方向,具體操作是地方政府做,有些地區 城市3年來,都處理得很好,有些就一坨屎.
將來統一之後,台灣也是走一國兩制,跟香港一樣.
只是多了解放軍軍隊和立國安法兩樣,其它一切不變.
台灣是中國的一部分,這是聯合國公認的,白字黑字,沒有任何一個國家出來敢說不是,除了少數幾個斷交的(那些是美國扶持政權的.實際是索羅斯控制)
要統一,現在就可以,只是不希望武統,從來都是追求和統,不代表沒有實力武統

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-1 15:22 發表

當然明,中共從未領佔、管治過台灣,中共版圖不會包括台灣
吾係佔領,被日本割出來,鬼子戰敗,收翻來甘解,好似香港 澳門一樣,憑實力攞翻,係完成中國統一.

夏威夷就係佔領啦,不過你睇西媒,見吾到夏威夷土著要求獨立.
琉球本身屬於台灣,每年每月本地人都要求獨立,你睇吾到聽吾到.
呢d先係佔領

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-30 23:46 發表
廣州市下午宣布解除全市所有新型冠狀病毒疫情防控臨時管控區,各區開始拆除封控區圍欄,廣州市民提供影片顯示,有民眾歡呼「解封喇!」在微博上,有網民發文稱「廣州打響第一槍」、「廣州變成試驗田,全面放開在望」。

呢個消息同 ...
以國內既人口密度,醫療系統,過去兩三年既嚴格管控,的確救左不少人命損失。
而家正正在十字路口,要客觀科學review同決定下一步。

引用:
原帖由 天地有正正 於 2022-12-1 03:27 發表

妖 又玩篤爆 點落台呀
黃屍自問自答,無人對號入座,真係自作多情加思覺失調。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]