• 瀏覽: 58,480
  • 回覆: 244
+18
引用:
原帖由 神秘夫人 於 2022-12-1 00:53 發表
連副總理都說病毒減弱
香港應取消疫苗通行證、取消所有防疫措施
同意。2023,新得一年,取消疫苗通行證,新的開始!

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-12-1 03:04 發表

冇矛盾,打咗針重症少,死亡率好低,當然如果有癌症末期,打針冇作用。
要無止境打針先死亡低, 咁就已經代表好嚴重.

打針抗疫疲勞.

坦白講,今次轉口風,就是中央見到各地反抗了,再說,三年病毒減弱了,但越封越嚴,加上檢核公司亂來,有理無理就話陽,d人當然反啦,其實中央有指示,但地方官就有理無理封封封,如果大爆疫,要抄丫,封左先穩陣心態。

引用:
原帖由 kazaf7 於 2022-12-1 00:27 發表
係要迫人作反先識轉口風,好好問責d地方基層狗官啦
你唔知之前已經放寬過?

引用:
原帖由 市民甲 於 2022-12-1 04:46 發表

台灣疫情每天 不過台媒自由選墿佢報
台灣省疫情咁嚴重,最主要係很多綠共支持者接種咗自制嘅「高端」疫苗🤭🤭🤭

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-1 00:24 發表
國務院副總理孫春蘭今日(30日)在國家衛生健康委召開座談會,表示隨著奧密克戎病毒致病性的減弱、疫苗接種的普及、防控經驗的積累,中國疫情

...
只係一份報告,無特別話會改乜嘢,仍然以人民為本

引用:
原帖由 kenny938 於 2022-12-1 05:54 發表
坦白講,今次轉口風,就是中央見到各地反抗了,再說,三年病毒減弱了,但越封越嚴,加上檢核公司亂來,有理無理就話陽,d人當然反啦,其實中央有指示,但地方官就有理無理封封封,如果大爆疫,要抄丫,封左先穩陣心態。
好似突然間發覺病毒減弱咗。

不過Omicron 雖然弱,但對冇完成接種疫苗嘅老人家,長期病患依然甚具殺傷力。

香港2022年初嘅爆發好可能會喺大陸上演。

一切都會慢慢變好

引用:
原帖由 kenny938 於 2022-12-1 05:54 發表
地方官驚俾上頭燉冬菇,防疫行動有緊無鬆所致

引用:
原帖由 楚曉 於 2022-12-1 00:47 發表

美國死一百萬人都唔問責.
中國堅守人民生命反而要問責.

🙄🙄🙄
三哥死無數人都冇人要問責

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-12-1 03:20 發表

香港就係因為病毒廣為傳播後,有咗免疫墻。至於死-萬人,知道大部分已經臨死時侯?百幾二百萬中招,有好多老人捱過並冇死,點解-萬個死?其中好多要人餵大小便要人幫,甚至腦退化,同死有乜分別?你估佢哋都好想再活在呢個世上?為咗-啲老弱殘而要健康嘅後生嘅陪抗疫,好公平呀?假人道主義收皮啦。
你咪成日講到死嗰啲都係老殘嗰啲廢話啦。
西方世界成日攞嚟講嗰個李文亮,死嗰陣三十幾歲咋。

你唔睇下印度?大把青年壯年病死咗。
你唔睇下美國?大量人口病到腦殘,長期唔能夠再返工。
你呢啲講法好了傷口忘了痛想竄改歷史!

免疫牆?有個屁。九月同而家都爆咗兩波啦,一味押後非緊急手術!

引用:
原帖由 kazaf7 於 2022-12-1 00:27 發表
係要迫人作反先識轉口風,好好問責d地方基層狗官啦
你唔係信真㗎嘛🤣你買左好多熊仔?

引用:
原帖由 楚曉 於 2022-12-1 00:47 發表

美國死一百萬人都唔問責.
中國堅守人民生命反而要問責.

🙄🙄🙄
吊,佢反上腦係咁樣。

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2022-12-1 04:47 發表
60歲以上打4針疫苗的死亡率是0.04%
真正的流感化!
老人家應打4針保護自己。
你啲數據根本呃人
第一,打四針嘅人口唔算多,誤差好大。
第二,近幾個月先開始多人打第三張第四針,佢哋接受死亡考驗嘅時間,同零一二針相比係短好多。
第三,多咗人打第三第四針之後,同時亦出現輝瑞神藥,李家超中招急急腳走去食,到底係特效藥嘅保護效果定係第四針嘅保護效果,不得而知!

永續總明白命係要黎認嘅,中討點 pink blue都難阻跟港水尾,運動好、局部放寛好,昨日吾埠也,以傾國之力滅自己地方城市就正如世杯永無成績,狗咬狗散沙也,駝鳥們, 指定動作:block 啦😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]