• 瀏覽: 33,531
  • 回覆: 258
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-11-26 18:05 發表

呢句非常合情合理。
涉及國家機密,但係辯護律師係外國人,真係唔合理。
應該比內地審,由中央指定可信任、能保密的法官及辯護律師處理有關法律程序。
======================
終院只考慮法律觀點,明顯忽略了案情極可能涉及國家機密這一點。
犯了極為嚴重的錯誤。
國安法係保護國家既法律...
全世界有咩人會保護自己國家?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-11-26 17:54 發表
律政司反對黎智英聘請英國御用大律師Tim Owen來港代表他抗辯,律政司反對兩度上訴被拒,再向終審法院提出申請上訴許可,案件昨日(25

...
唔洗釋法,國安話可以送佢上京審,今次大好機會。

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-11-28 15:32 發表

德國點同吖?德國冇美佬響度搞搞震……
咁越南呢?四年到搞掂晒,仲有時間侵擾廣西

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2022-11-28 12:40 發表

想吸引外來投資者來港??

原來唔比投資者帶外國律師處理法律問題
咪ON鳩你
啲生意佬 去哂邊
唔通又做做下生意
俾啲仆街捉去踎 法國 加拿大
做文宣都唔好當香港人白痴

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-11-28 17:00 發表

咁越南呢?四年到搞掂晒,仲有時間侵擾廣西
唔好講啦,越南呢啲落後地區,當年一窮二白,又冇國際視野,窮到得番條褲,死豬不怕熱水燙,反正隻豬都死嘅,滾水淥咪淥囉,都唔痛嘅,等如今日北韓,想做咩唔得?你明唔明呢個道理?

冇錢嘅人先會諗住去搶劫,有錢嘅人,身價同都唔同啦,仲同你攞把刀去劏死牛咩?

仆你個臭街杏加橙, 原來屍髮數仲期間, 係唔可以提出新觀點新證據, 髮停只係承認開停第一日的證據, 日後發現有新證據都唔可以提上髮停, 香港屍髮又真係好撚搞笑喎.
不如講隻隻狗棺的老婆仔女都有外國護照, 又有外國樓收租又有巨款存在外國銀行, 佢哋真係好撚驚青5隻屎眼的制裁喎.
阿爺唔釋髮, 真係冇辦法.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-11-28 17:29 發表
仆你個臭街杏加橙, 原來屍髮數仲期間, 係唔可以提出新觀點新證據, 髮停只係承認開停第一日的證據, 日後發現有新證據都唔可以提上髮停, 香港屍髮又真係好撚搞笑喎.
不如講隻隻狗棺的老婆仔女都有外國護照, 又有外國樓收租又有巨款存在外國銀行, 佢哋真係好撚驚青5隻屎眼的制裁喎.
但可改聘西人喎

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-11-28 17:29 發表
香港係原訟庭處理事實問題,上訴庭終審庭處理法律問題。冇錯呀!

國安法都冇辦法改變香港嘅司法制度。如果想改變不如一國一制啦

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-11-28 17:12 發表

唔好講啦,越南呢啲落後地區,當年一窮二白,又冇國際視野,窮到得番條褲,死豬不怕熱水燙,反正隻豬都死嘅,滾水淥咪淥囉,都唔痛嘅,等如今日北韓,想做咩唔得?你明唔明呢個道理?

冇錢嘅人先會諗住去搶劫,有錢嘅人,身價同都唔同啦,仲同你攞把刀去劏死牛咩?
但係人地識得乜野叫國家主權,領土完整

越南統一後,第一時間將南方勢力徹底清洗,消滅一切親南方人士,你見唔見有人搞復辟南越

相反,中央收返個少少香港都亂足25年,難道中國比越南廢?

5隻屎眼的拳頭太大, 仲係惡撚晒, 睇下孟晚舟事件就知道乜嘢係惡勢力.
香港髮棺唔敢惦國安法, 肥佬泥當年係以VIP身份見美國副腫桶, 呢鑊嘢再搞落去, 肥佬泥必判無罪, 阿爺唔出手, 必定鳩流流.  

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-11-28 17:38 發表

但係人地識得乜野叫國家主權,領土完整

越南統一後,第一時間將南方勢力徹底清洗,消滅一切親南方人士,你見唔見有人搞復辟南越

相反,中央收返個少少香港都亂足25年,難道中國比越南廢?
你話點咪點囉……無謂講,講你都唔聽㗎啦。

引用:
睇六點九啦……

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-11-28 17:58 發表

睇六點九啦……
等待中.....................

講過要找數 嗱嗱嗱!!!
獅子🦁️哮

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-11-28 15:51 發表

國安法係保護國家既法律...
全世界有咩人會保護自己國家?
「全世界有咩人會保護自己國家?」
你問咩?
有冇打漏咗啲字?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]