• 瀏覽: 11,135
  • 回覆: 65
+2
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 沒終結愛戀 於 2022-11-24 18:10 發表
【星島日報報道】工聯會今天(24日)上午公布「市民對就業及經濟前景」調查,發現逾4成受訪者訪者對未來一年就業前景不樂觀,...

今次藍精靈又會話假新聞?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/工聯會調查指四成打工仔對就業前景不樂觀-逾三成半人借貸度日-065211172.html
個景好到鐵飯碗都唔吼
有幾唔樂觀啊?

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-11-25 20:56 發表

個景好到鐵飯碗都唔吼
有幾唔樂觀啊?

做完呢D 工連移居都冇可能, 梗係冇人做啦!

引用:
原帖由 沒終結愛戀 於 2022-11-25 21:05 發表

做完呢D 工連移居都冇可能, 梗係冇人做啦!
移條春咩!
過一兩年睇死咪又係回流!

引用:
原帖由 沒終結愛戀 於 2022-11-25 20:35 發表

一叫窮鬼,
窮鬼就立即現身
真的比狗還乖,
GOOD DOG!
信英國官方說法

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-11-25 23:29 發表

信英國官方說法

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-11-26 00:09 發表

好公平呀

香港政府應該學澳門咁每年派錢.

引用:
原帖由 沒終結愛戀 於 2022-11-25 01:54 發表

相信你以前數學考試一定年年唔合格。
單單走左15萬人,
恆指已由30000跌到15000,
樓市跌15-20%,
店舖執笠連連,

只能講那500幻都是拖香港後腳的負累。

事實勝於嘴炮。
英國樓2年升左20%。
富時指數兩年也沒腰斬。

當然那班"藍百無" 又會繼續打嘴炮
慢慢享受通漲的 ...
你岩,英國好。你真係要快D搵哂D親朋戚友,同埋全部連登手足移民英國了。
好野記得要去連登宣傳,益下手足。
失業手足更加要去英國,仲易搵工過香港。高薪厚職,位高權重。
遲D如果英國提高移民門檻,移唔到民去英國就慘了。
再走多15萬人,港股就玩完了。到時話唔定500個訴求都可以應承。
祝一路順風。

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-11-26 09:02 發表

你岩,英國好。你真係要快D搵哂D親朋戚友,同埋全部連登手足移民英國了。
好野記得要去連登宣傳,益下手足。
失業手足更加要去英國,仲易搵工過香港。高薪厚職,位高權重。
遲D如果英國提高移民門檻,移唔到民去英國就慘了。
再走多15萬人,港股就玩完了。到時話唔定500個訴求都可以應承。
祝一路順風。
200幻人,加埋小朋友先得15幻人走,希望快快走多15萬啦

引用:
原帖由 沒終結愛戀 於 2022-11-25 01:54 發表

單單走左15萬人,
樓市跌15-20%,
店舖執笠連連,

事實勝於嘴炮。
英國樓2年升左20%。
富時指數兩年也沒腰斬。

慢慢享受通漲的 ...
恆指去返萬7點,按你所講係咪二萬人回流?! 點解佢地要回流呀?!

一時說人才流失,有工無人做,一時又說前景不樂觀,反政府媒體要自打嘴巴到何時?

引用:

單單走左15萬人,
樓市跌15-20%,
店舖執笠連連,

事實勝於嘴炮。
英國樓2年升左20%。
富時指數兩年也沒腰斬。

慢慢享受通漲的 ...
今日係唔係有好多人回流呀?! 升900

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]