• 瀏覽: 11,133
  • 回覆: 65
+2
全球經濟增長放緩,對就業前景不樂觀。只係客觀調查結果。有乜野好反駁?
港股美股都跌左好多。事實在眼前。
歡迎各位唱好英國,多D黑暴去英國。舒緩香港失業問題。

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-11-24 23:21 發表
全球經濟增長放緩,對就業前景不樂觀。只係客觀調查結果。有乜野好反駁?
港股美股都跌左好多。事實在眼前。
歡迎各位唱好英國,多D黑暴去英國。舒緩香港失業問題。
相信你以前數學考試一定年年唔合格。
單單走左15萬人,
恆指已由30000跌到15000,
樓市跌15-20%,
店舖執笠連連,

只能講那500幻都是拖香港後腳的負累。

事實勝於嘴炮。
英國樓2年升左20%。
富時指數兩年也沒腰斬。

當然那班"藍百無" 又會繼續打嘴炮
慢慢享受通漲的一巴巴大大力省面啦!

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-11-24 22:23 發表

藍清零日日唱BNOer喺英國失業無飯開,原來失業問題真正發生在香港
有工做先可以借到貸度日,工都無你就只能問老豆老母借或者按左間樓

引用:
原帖由 沒終結愛戀 於 2022-11-25 01:54 發表

單單走左15萬人,
樓市跌15-20%,
店舖執笠連連,

事實勝於嘴炮。
英國樓2年升左20%。
富時指數兩年也沒腰斬。

慢慢享受通漲的 ...
英國真係好好景,所以麻煩死左去英國就真係唔好返黎香港啦

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-11-25 03:17 發表

有工做先可以借到貸度日,工都無你就只能問老豆老母借或者按左間樓
移居得既人, 都起碼有自信有能力在那邊可以生存到, 亦都起碼夠銀兩生活幾年。
打嘴炮既藍精零, 睇D 留言就知能力有限, 冇能力在外地生存到, 佢地在香港亦多數係D "百無"人。

提示: 違規內容已被屏蔽
訪問咁多黃絲做乜。。。宜家買隻靚錶,仲要排隊,大把有錢人,窮咩。🤭

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-11-24 22:29 發表
借貸度日...............................邊度有??
親戚

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-11-25 05:18 發表

親戚
諗多左

特首話香港復常喔

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-11-24 18:59 發表
有無美女咁樣借貸度日啊?
好想要錢債肉償啊!
樓主打緊非滋,唔得閒答你。

全球人都係莫財架啦

不樂觀?! 安老長缺人

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-11-24 22:42 發表
"逾三成半人借貸度日"

好嚴重。
簽卡算唔算

引用:
原帖由 沒終結愛戀 於 2022-11-25 01:54 發表

單單走左15萬人,
樓市跌15-20%,
店舖執笠連連,

事實勝於嘴炮。
英國樓2年升左20%。
富時指數兩年也沒腰斬。

慢慢享受通漲的 ...
英國入左咁多所謂優質人士,點解會衰退?!

英國央行卻在11月會議提出警告,表示英國可能從今年下半年開始出現連續8個季度的的衰退,2023年、2024年全年GDP將分別下滑至-1.5%、-1.0%,這將是英國1920年代有紀錄以來最長的衰退,英國GDP年增率可能的落底時間延後到2023 Q4~2024 Q1。

https://www.thenewslens.com/article/176472

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]