• 瀏覽: 51,547
  • 回覆: 188
+12
廣州的本土疫情持續,當地已至少啟用19個方艙醫院用於接收新冠患者。內媒《財新網》周三(23日)報道指,一名32歲女患者在方艙醫院隔離期間自縊身

慘, RIP🙏

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/840 ... utm_medium=referral

報道又遭到下架,大陸人又封,消息又封,乜都封

要搵肥媽試下,寫包膠。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-24 22:09 發表
小雅的丈夫亦確診新冠,據與小雅一同隔離的人介紹,她得知此消息後心情變得極為低落,說過年不想回老家,因怕感染了新冠病毒會被老家的人說閒話,她當日與親人通電話時也流露出了對於感染新冠的恐懼。

唔係危言聳聽,喺大陸好多地方,你中過招就係賤民。

呢個係內地人民心理狀態嘅真實寫照,唔好口行行喺度講開放就開放,有得唔中招冇人想中招,當然呢度有一班人長期在線喺度話中招好小事嗰啲商業營銷號/政府啦啦隊就另作別論啦。

點解人民誤會呢個係恐佈絕症

悲哀!  

引用:
死者丈夫後來在上周四(17日)確診,與死者一同隔離的人指,死者當日得知丈夫染疫後,心情變得很低落
原來實情係咁既,其實大家一家人,唔駛咁自責既

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-11-24 22:19 發表
點解人民誤會呢個係恐佈絕症
冇人話係絕症,腎功能差d蠢d呢樣差啲個樣差啲咁嗻。
大陸文化就係咁,甚至有乙肝病都會影響工作晉升嘅機會。我哋香港人而家仲爛賤過大陸人。
好多白癡唔明白點解共產黨要搞清零,其實各處各鄉村各處例,文化唔同就唔同無必要解俾你聽。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-24 22:09 發表
咁01報乜??

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2022-11-24 22:30 發表

咁01報乜??
原來你唔識個生態?啲人一早cap晒圖放晒上twitter或者其他地方啦。你自己上大陸網試下揾囉。咪咁井蛙啦你

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-24 22:35 發表

原來你唔識個生態?啲人一早cap晒圖放晒上twitter或者其他地方啦。你自己上大陸網試下揾囉。咪咁井蛙啦你
所以邊有封鎖消息

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-11-24 22:36 發表
會唔會係內地對呢隻病毒過份恐懼
會唔會係我哋對咗呢隻病毒缺少咗應有嘅恐懼?科學實證呢隻病毒係傷腎炎傷腦,香港正苦同班商家佬喺度唱雙簧,側側膊唔多覺,佢哋啲達官貴人一有事應該會立即沖入醫院注射抗體解毒,我哋嘅生命同健康就要慢慢被反復感染瓦解!

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2022-11-24 22:37 發表

所以邊有封鎖消息
消息旋即引發廣泛關注,惟相關報道目前已遭到下架啊天才。同你講多句都嫌口臭👋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]