• 瀏覽: 18,177
  • 回覆: 100
歐盟委員會在11月22日,就天然氣價格上限制定具體方案,把天然氣價格上限設定在每百萬瓦時275歐元。根據指引,一旦荷蘭天然氣交易中心(TTF)期貨

歐盟真的應該改名為豬盟,真的像豬一樣蠢,到你歐盟沒氣用時,別人開天殺價你一樣需要照買,那時還說什麽價格上限!?你要做隻豬可以,但不要天真地以為別人一樣會和你一起做隻豬。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/839403/歐盟天然氣價格上限措施出爐-最高為275歐元

歐盟忘記了,想LNG價格暴漲的,不是俄羅斯,是美國。

咁快D話比尾角知啦

阿歐盟, 美國搞俄烏打仗, 真係關你狗事咩, 依家, who can help u

西人成日話中國係非常市場經濟 自己就成日搞非常市場經濟 

價格由市場決定 人為干預係唔得架

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-11-23 13:03 發表
歐盟忘記了,想LNG價格暴漲的,不是俄羅斯,是美國。
佢依家不就是在跟老美講嗎?

引用:
原帖由 haogaoye 於 2022-11-23 13:23 發表

佢依家不就是在跟老美講嗎?
歐盟不敢。

一班冇天然氣資源嘅國家搞限價

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-11-23 13:33 發表

歐盟不敢。
歐豬政棍全部係美國代理人, 為美國服務 佢地只係代表美國利益
睇下香港以前立法會就知 成班美國代理人去美國述職 仲話要制裁香港

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-23 13:01 發表
歐盟委員會在11月22日,就天然氣價格上限制定具體方案,把天然氣價格上限設定在每百萬瓦時275歐元。根據指引,一旦荷蘭天然氣交易中心(TTF)期貨

卡塔爾在自由市場就同中國簽咗27年天然氣供應合約

歐洲就自己圍埋玩人為定價

好鬼好笑

真係豬咁蠢
要定就定低啲嘛,梗係1歐元/1MWh啦!

你定價,賣果個肯跟先得架,歐豬

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-11-23 13:55 發表
你定價,賣果個肯跟先得架,歐豬
歐豬自己出錢補貼差價呀 唔係揾鬼啋你 275歐元 混吉嘅 過住喇 條數咪一那樣 羊毛出自羊身上

高過又點???? 
好嬲好嬲, 照買???  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]