• 瀏覽: 24,956
  • 回覆: 98
+4
引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-10-10 22:55 發表

班黃L台蛙賤賤格格,打你唔贏咪玩恐怖襲擊,恐嚇炸你大霸,水淹華東,同歸於盡咁意思呱🤣
咁嘅思維憑乜嘢譴責人攻擊民用設施呀?

引用:
原帖由 Amingo328 於 2022-10-10 22:58 發表

咁嘅思維憑乜嘢譴責人攻擊民用設施呀?
呢D咪係佢哋既馳名雙標囉😆

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-10-10 23:11 發表

呢D咪係佢哋既馳名雙標囉😆
真係不知所謂,無言…

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-10-10 22:50 發表

真無知唔係扮喎😂

旅遊安檢係怕你帶炸藥去炸大霸嗎?

個人能帶上幾多炸藥?就算比你綁曬成身炸彈,都炸唔出一個坑呀😂

番去求雨耕田做你既農民啦🤣
唔怕炸毀安檢來做什麼?
就係少少炸藥破壞已經足夠毀掉大霸!

引用:
原帖由 雨農 於 2022-10-11 11:47 發表

唔怕炸毀安檢來做什麼?
你搭國內地鐡都要安檢, 不是怕你毀掉地鐡, 係怕你傷害其他人

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-10-8 18:07 發表

俄烏戰爭把俄國和歐洲各國都削弱了,一旦台海發生衝突,歐洲國家未必有能力,國民也不會願意支持出兵援助。

如果俄烏戰事持續,歐洲企業可能因成本高漲而結業或遷往美國、亞洲,進一步打擊經濟。
假設歐洲國家會出兵是根本偽命題。

除了受美國控制外,歐洲國家沒利益,更甚者有大量損失,何來要出兵?支援就有少許可能性。
實際上現在歐盟大隻講只是抽水,她們相信中國短期內不會武統。
免費午餐不吃白不吃,到真的變成事實就是另一回事了。

這和俄烏戰事有根本性不同,方向不同,區域不同,侵略性也有別。
烏被占了後,歐洲怕得很,畢竟近鄰就是軍事強國,比美國更恐怖,沒有大海阻隔。

而台灣就是一國中國的一部份,有事實基礎,武統內戰合情合理。

引用:
原帖由 雨農 於 2022-10-11 11:47 發表

唔怕炸毀安檢來做什麼?
唔該你先了解下大霸既結構, 尺寸同厚度先講

用小小炸藥, 可以炸毀一些設備既, 或者會影響一下運作. 但係對呢座超厚又高強度石屎表面炸, 坑仔都炸唔出呀, 燻黑應該會既

用美軍最勁既鑽地彈啦, 重複又重複炸同一位置, 最終係會炸穿既, 不過都只係會崩左一忽啦, 大霸係唔會全段崩潰的. 不過, 你過到解放軍既防空系統先講

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-10-11 13:25 發表

唔該你先了解下大霸既結構, 尺寸同厚度先講

用小小炸藥, 可以炸毀一些設備既, 或者會影響一下運作. 但係對呢座超厚又高強度石屎表面炸, 坑仔都炸唔出呀, 燻黑應該會既

用美軍最勁既鑽地彈啦, 重複又重複炸同一位置, 最終係會炸穿既, 不過都只係會崩左一忽啦, 大霸係唔會全段崩潰的. 不過, 你過到解放軍既防空系統先講
對對對,只是少少軍事重地,由解放軍隨隨便便高度駐防⋯⋯ok

原來軍事重地都是象徵式,解放軍重兵佈防都是給遊客拍拍照片!

引用:
原帖由 雨農 於 2022-10-11 13:30 發表
原來軍事重地都是象徵式,解放軍重兵佈防都是給遊客拍拍照片!
三峽大壩係禁區又如何? 駐軍嚴防又如何? 有咩問題? 你想表達D咩野?

三峽大壩除左係水壩亦係大型發電廠, 發電量佔全國2.5%. 又係你地D台L黃L成日話要恐襲呀, 又話要導彈攻擊既, 破壞唔到主體無話破壞唔到設備影響發電供電等, 你去美國核電廠看看有無嚴防

大壩水壓很大經不起缺堤,炸核電廠太污染環境!
但誰發動戰爭接著導彈無眼亂射,擊中那裡大家都不太清楚!
唔好太相信防空系統因中國未實戰過,到時唔成功就芭比Q!

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-10-10 17:14 發表

好多人已經在不同版駁斥左你

你就不斷散播不實消息, Repeat又repeat

係真盲定有閱讀障礙?
不回覆不回應台灣仔帖就係最好
佢地不斷又不斷挑釁,作文就係想引你做聲音,,唔好理佢地啦

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]