• 瀏覽: 5,330
  • 回覆: 38
+3
  卡超你不如搞掂個通關先啦. 

港人想比錢你呃都上唔到去

未開工先要酒店坐監😂

叫班忠誠者 藍粉返去發展, 最好買幾層大灣區樓 幫下內房

引用:
原帖由 kazaf7 於 6/10/2022 17:22 發表
兩地通唔到關,咩7大灣區都唔洗講
這個最直接及實際。
真係講乜都冇用。

你老味你傾掂左通左關先再講野啦
國慶放7日來回我都唔夠假隔離,搞到我唔敢返香港
好撚耐無返屋企喇

大陸工資水平追吾到香港,冇港人返去發展的!還未計內地都有同聲同氣本地人優先因數!

擁條西毛咩

躺平政策搞到中港分離

引用:
原帖由 Thank_777 於 8/10/2022 09:32 發表
擁條西毛咩

躺平政策搞到中港分離
無錯, 現在搞到兩頭唔到岸。

香港需要人才

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-10-6 13:07 發表
不如支持國內優質青年來港,迫班曱甴返大陸做平民工。幫香去瘀。
結果係國內中年來港攞綜援,香港青年過英澳加!

引用:
原帖由 聽黨指揮 於 21-9-2022 21:12 發表

行政長官李家超說,國家主席習近平在「七一」重要講話指出,要特別關心、關愛青年人,特區政府推行鼓勵港青到大灣區創新創業的支援計劃,目的是幫助他們認識大灣區內的青年雙創基地、內地雙創政策和配套措施,支持他們在雙創基地創業。

李家超在一個活動致辭,他表示,大灣區建設是新時代國家改革開放的重大發展戰略,為助力香港青年抓緊發展機遇,特區政府推行大灣區青年創業資助計劃及大灣區創新創業基地體驗資助計劃。

...
在大灣區裡至少不存破壞社會和平的暴徒,我覺得港青若肯到大灣區發展不是壞事,反而是好事。

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-6 17:24 發表
 愛國網紅大波 Man 就醒, 送個女去英國 
平時多說英國壞話,等班沒用腦信以為真,甚至再幫手說壞話等更多人信

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-10-6 13:07 發表
不如支持國內優質青年來港,迫班曱甴返大陸做平民工。幫香去瘀。
不用理班垃圾曱甴; 智障無腦不斷倒自己米...遲早餓死街頭

咪係囉,好事嚟.不過對好多人嚟講都係有啲唔放心.若然話能夠有啲頭面人物自己或其仔女或孫仔孫女可以身先士卒上去搵食同定居,1定可以起示範作用,必定帶嚟良好反應.Anyway,周不時都見到有啲人自稱愛國愛黨,佢地或其仔女或孫仔孫女有幾多上咗去發展呢?睇怕應該唔少,可能太過低調啫

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-10-9 08:34 發表

不用理班垃圾曱甴; 智障無腦不斷倒自己米...遲早餓死街頭
咪係囉,咩人會有咁既power呢?係咪講緊將啲外資同人才送晒去星洲果班??

鍵盤翻頁
左右