• 瀏覽: 22,256
  • 回覆: 125
引用:
原帖由 Aasia 於 2022-10-5 09:27 發表
一名51歲姓湯休班消防員,今日(4日)凌晨在三家村遊樂場跑步期間,暈倒猝死。死者駐守牛池灣消防局,為總隊目級別,入職31年,主要負責滅火及救援

...
公務員本身一直都有免費醫療福利呀啦

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-5 09:54 發表
  檢你老尾咩

問下打左咩針好過啦
政府工,緊係都咗啦

消防體能最Fit; 唔通有暗病?

引用:
原帖由 AKB-48 於 2022-10-5 12:14 發表

可能驚見到靚女護士有生理反應
咁關鬼政府事咩....連驗身都要政府管
遲D 有蛀牙連刷牙都叫政府管

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2022-10-5 17:27 發表

咁關鬼政府事咩....連驗身都要政府管
遲D 有蛀牙連刷牙都叫政府管
有咩出奇

近年全球都好多心臟問題,無乜事,真係唔好劇烈運動

無醫療福利既,工會又推個波俾政府,你賤唔賤d

人生無常!RIP…

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-10-5 09:51 發表
我只想講一點:點解消防工會每逢有事發生,總係要揾政府著數?點解要俾消防員「免費」體檢?點解其他公務員就無呢?

每一個人都應該定期做身體檢查
根本居住喺香港嘅永久居民都應該護得免費體檢!!點解只俾消防員公務員!?佢哋已經有糧出!!!!!!!

消防員多體能活動,抵抗力應該很強,這樣都會猝死

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-10-5 10:09 發表
戴罩戴到肺功能差哂, 一做劇烈運動就好容易猝死...........
醫生護士咪好短命?

引用:
原帖由 tomip11 於 2022-10-7 05:07 發表

醫生護士咪好短命?
所以人工高,福利好,包埋,自己選擇,與人無尤

安息

引用:
原帖由 Aasia 於 2022-10-5 09:27 發表
一名51歲姓湯休班消防員,今日(4日)凌晨在三家村遊樂場跑步期間,暈倒猝死。死者駐守牛池灣消防局,為總隊目級別,入職31年,主要負責滅火及救援

...
檢嗰陣冇事冇干.一病發起嚟神仙難救

引用:
原帖由 日照雷門 於 2022-10-5 10:46 發表

跑步猝死,一般體檢係驗唔到,要去心臟專科醫生度檢查
若果唔發病基本冇得驗心臟病就係咁攞命

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]