• 瀏覽: 10,458
  • 回覆: 70
+3
提示: 違規內容已被屏蔽
美巾打咁多場, 能力唔駛懷疑, 不過呀爺d東風都唔係得個擺字。 美巾能突防, 但要付出幾多? 整個艦隊有幾多隻走到, 戰鬥力還有幾多?  
美巾打慣不平等戰役, 就算當年的毛熊都未必能有今日呀爺的軍力, 當年對著毛熊, 美巾的航母有很大優勢。 今日的呀爺已經有3隻航母, 當然實際戰鬥力肯定未及美巾, 甚至差很遠。 不過除航母和艦載機, 陸基東風, 055+艦載yj,  H6N+ 機載Yj,  打擊距離比f35, f18的作戰半徑遠得多。 真係打起上黎, 未起機就沉了

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-6 12:57 發表

莫斯科號加上玄武岩導彈也說自己射程半徑比美國艦載機還要遠,
結還是沉沒了
艦載機不行的話
海軍的實力要大打折扣
有心人裝無心人當然唔同d.

我對國家好有信心,打起上嚟美狗敢唔敢幫拖?不過隻狗好似好想從共軍手上,囉番D當年韓戰失落嘅面子就真。

韓戰美軍係聯合軍隊,其實傷亡數字都唔少,當年志願武器上同敵軍比,簡直好似讓雙手,你話志願軍有幾叻。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-6 12:16 發表
https://news.ltn.com.tw/news/world/paper/1544143
日經亞洲五日報導,美國海軍太平洋艦隊司令帕帕羅(Samuel Paparo)上將,日前在夏威夷受訪時明確表示,若中國對台灣實施海上封鎖,不僅美國本身就有能力突破,盟邦也有能力突破封鎖

帕帕羅告訴隨同國防部長奧斯汀一日前往夏威夷的記者,中國當然有執行海上封鎖的船艦數量和能力,接下來問題是:盟 ...
https://youtu.be/6DjnsKrppdc

引用:
原帖由 大有爺 於 2022-10-6 17:20 發表
韓戰美軍係聯合軍隊,其實傷亡數字都唔少,當年志願武器上同敵軍比,簡直好似讓雙手,你話志願軍有幾叻。
睇見呢啲回覆字眼真係笑死人!

當年志願軍武器上簡直好似讓雙手,實情就係裝備不足,以人數搭夠,死十件當五傷!不過最慘情係北韓政府並無正式承認過有任何軍援朝鮮,只係輕輕帶過有班人曾經幫過吓手咁上下嘅字眼!

當年係聯合國出兵,所以唔係淨係得美軍,所以聯合軍隊傷亡條數唔等同美軍傷亡數字,亦無話美軍戰敗之說!實情又係聯合國部隊當時不想對方再出現嚴重傷亡,事關好多志願軍已變成冰雕,又有失救致死,又有餓死,又有戰死,已經死咗幾十萬人,所以最後決定退兵!

文章信咪真,唔信亦是閒事。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-6 12:16 發表
https://news.ltn.com.tw/news/world/paper/1544143
日經亞洲五日報導,美國海軍太平洋艦隊司令帕帕羅(Samuel Paparo)上將,日前在夏威夷受訪時明確表示,若中國對台灣實施海上封鎖,不僅美國本身就有能力突破,盟邦也有能力突破封鎖

帕帕羅告訴隨同國防部長奧斯汀一日前往夏威夷的記者,中國當然有執行海上封鎖的船艦數量和能力,接下來問題是:盟 ...
就系你哩的網軍害死台灣人

引用:
原帖由 treo000 於 2022-10-6 12:49 發表
美巾打咁多場, 能力唔駛懷疑, 不過呀爺d東風都唔係得個擺字。 美巾能突防, 但要付出幾多? 整個艦隊有幾多隻走到, 戰鬥力還有幾多?  
美巾打慣不平等戰役, 就算當年的毛熊都未必能有今日呀爺的軍力, 當年對著毛熊, 美巾的航母有很大優勢。 今日的呀爺已經有3隻航母, 當然實際戰鬥力肯定未及美巾, 甚至差很遠。 不過除航母和艦載機, 陸基東風, 055+艦載yj,  H6N+ 機載Yj,  打擊 ...
美狗當然,唔會進入攻擊範圍啦,先用B2突入用AGM158打晒D戰艦,再打導航系統,再用肥電深入攻擊沿岸雷達站

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]