• 瀏覽: 20,183
  • 回覆: 46
+3
日本厚生勞動省更新入境人士接種新冠疫苗的認可名單,新增5款疫苗,包括中國的科興及國藥疫苗。 日本政府早前宣布,將入境認可疫苗修訂為現時獲世界衞生組織批出緊急使用許可的疫苗,厚生勞動省昨日正式公布更新名單,在輝瑞、阿斯利康、莫德納及強生等疫苗外,新增科興、國藥及康希諾等疫苗,令日本官方認可的新冠疫苗增...

唔認終須要承認。WHO一早就已經承認係啲政客玩嘢啫。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1669729-20221005.htm

又呃咗班黃狗打咗咁耐飛機

連登撚之前好興奮讚日本唔奶,點知...奶了
明明打到一地都係,依家要飲番自己啲drink 

日本之前都一直講世衛認可就得 

引用:
原帖由 richardli008 於 2022-10-6 08:23 發表
日本厚生勞動省更新入境人士接種新冠疫苗的認可名單,新增5款疫苗,包括中國的科興及國藥疫苗。 日本政府早前宣布,將入境認可疫苗修訂為現時獲世界衞生組織批出緊急使用許可的疫苗,厚生勞動省昨日正式公布更新名單,在輝瑞、阿斯利康、莫德納及強生等疫苗外,新增科興、國藥及康希諾等疫苗,令日本官方認可的新冠疫苗增...

黃狗要為生存跪低

向人民幣服務

黃屍又一地玻璃碎

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-10-6 08:46 發表
連登撚之前好興奮讚日本唔奶,點知...奶了
明明打到一地都係,依家要飲番自己啲drink 
地太滑,俾自己drink跣到攤攤腰

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-10-6 09:16 發表
向人民幣服務
中美兩個世界強權,世界公認。
英國老佛爺舉殯,只有兩個國家來賓乘坐專車:美泄宗拜登乘坐自己的總統專車, 中國副主席王岐山乘坐英國政府提供的專車。
其他人等一概乘坐大巴,包括了法國總統馬克龍和倭酋夫婦。

呆灣高端

引用:
原帖由 richardli008 於 2022-10-6 08:23 發表

呆灣嘅高端疫苗呢?
難為空心菜咁落力含都咁唔俾面呀

引用:

其實點到佢唔承認, 除非佢唔想做中國遊客生意啦. 我19年中去過大坂, 幾十年無再去日本全部變晒, 四週圍都係簡體字banner, 以前D日本仔除咗日文咩文都唔會講, 而家連國語都識講.......

唔認可中國疫苗,開關都冇用

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2022-10-6 09:17 發表
黃屍又一地玻璃碎
班曱甴白白承受心肌炎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]