• 瀏覽: 21,281
  • 回覆: 129
東九龍總區交通部人員10月3日在區內進行代號「追捕者」(QUICKCHASER)的打擊酒後駕駛行動。行動中,人員在龍池徑近龍翔道巡邏期間發現一輛平治四驅車形跡可疑,上前截查期間懷疑司機與一名女乘客交換座位,經調查後,該名姓朱(28歲)男司機未能通過酒精呼氣測試,涉嫌「酒後駕駛」及「妨礙司法公正」被捕。另外,該名姓卓(28歲)女乘客,以及另外2名分別姓王及姓上官的34歲男乘客則涉嫌「妨礙司法公正」被捕。據了解,被捕4人皆為香港都會大學四年級學生。
香港都會大學回覆查詢時表示,大學正在了解事件。校方重申,一向重視教職員及學生的品格,不接受任何違法行為。

假法大人,憂瘦既年輕人,貪玩啫,唔係唔鬆章呀

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/突發/821778/香港都會大學學生涉酒駕-女同學-頂包-一車4人同被捕

吊佢 34碎28碎28碎
大學4年級牲??????
野又唔能做

大學教出呢D敗類

律師撞死人都係罰款之ma 

預計判詞:「不排除被告一時貪玩,想做實驗,親自體會香港司法程序....... 」

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2022-10-5 08:13 發表
野又唔能做
人地揸大g,洗鬼做嘢咩,返學都係想食學生妹咋

唔好以為能瞞天過海

公共大學果然係曱甴竇,視法律於無物,代表人物王痴瘋

都會大學?即係公開大學?即係曱甴黃之瘋果間?明白晒

引用:
原帖由 bambi1 於 2022-10-5 08:30 發表
都會大學?即係公開大學?即係曱甴黃之瘋果間?明白晒
太多

又捉到4隻

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2022-10-5 08:13 發表
野又唔能做
而家啲年青人好多係咁, 原因多數父母都係只係生一個啦又有,父母有錢唔志在打工又有!
所以當人類環境唔好嘅時候就先會多咗好多有志氣嘅人出嚟

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2022-10-5 08:09 發表
東九龍總區交通部人員10月3日在區內進行代號「追捕者」(QUICKCHASER)的打擊酒後駕駛行動。行動中,人員在龍池徑近龍翔道巡邏期間發現一輛平治四驅車形跡可疑,上前截查期間懷疑司機與一名女乘客交換座位,經調查後,該名姓朱(28歲)男司機未能通過酒精呼氣測試,涉嫌「酒後駕駛」及「妨礙司法公正」被捕。另外,該名姓卓(28歲)女乘客,以及另外2名分別姓王及姓上官的34歲男乘客則涉嫌「妨礙司法公正」被 ...
越讀得書多越無腦!大學教授都被電騙幾百萬,D學生都有返咁上下
仲要四人串某防礙司法公正,死得,後面兩個,呀sir問邊個係司機,話瞓著咗唔知味得囉!

醉駕已犯法,頂包更係犯多一條…

痴瘋校友

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]