• 瀏覽: 27,960
  • 回覆: 172
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-3 17:02 發表

點解民意會反對減稅?
窮鬼邊有資格交45%稅、交得45%稅啲人大多數都係有錢人

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-3 17:26 發表

減稅唔一會定增加投資,
公司可以回購股份
增加派息
益晒大股東
E+出現養老金爆煲問題, 呢d養老金其實都多數投資起股票之上, 增加派息係好事喎!

呢條新丁首相一推出新方案就即刻收回,係咪應該落台呢?咁做落去邊有威信呀?

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-3 17:26 發表

減稅唔一會定增加投資,
公司可以回購股份
增加派息
益晒大股東
傷家佬要益都係益自己人先,幾時到蟻民

如果個個都好似反對者咁諗行共產咪最好啦
使乜撚嘢行資本主義?

政府弱勢,推出新政策係好難通過㗎喇,香港未有國安法前,班議員喺立會辯論政府政策時咪一撚樣,只懂吵吵鬧鬧,點人數,選個內會主席都要大玩程序,目的就係要癱瘓政府施政,搞到天怒人怨,但政府又無可奈何,依家睇返轉頭,國安法一錘定音,DQ晒班反中亂港的議員,對港府施政方面,未嘗不是好事

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-3 17:30 發表

E+出現養老金爆煲問題, 呢d養老金其實都多數投資起股票之上, 增加派息係好事喎!
既然係好事
點解英國宣布撤回計劃? (標題咁講)

呢頭堅持,轉頭跪低,成何體統?失威失信,點管治下去?下台吧!

引用:
原帖由 武德鼎 於 2022-10-3 17:30 發表

傷家佬要益都係益自己人先,幾時到蟻民
特朗普減公司利得稅
結果就係咁

一上台就比人彈鐘 

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-3 17:33 發表

既然係好事
點解英國宣布撤回計劃? (標題咁講)
有好多人會容易受人唆擺, 越窮嘅人就越容易! 亦有仇富心態!
點解咁容易有顏色革命就係呢班人一直都對富有或管治階層不滿!
就算明明係啱都變咗係錯! 同反逃犯條例嘅人心態沒有甚麼分別

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-3 17:37 發表

有好多人會容易受人唆擺, 越窮嘅人就越容易! 亦有仇富心態!
點解咁容易有顏色革命就係呢班人一直都對富有或管治階層不滿!
就算明明係啱都變咗係錯! 同反逃犯條例嘅人心態沒有甚麼分別
IMF 受人唆擺 ?

英鎊貶不停!IMF促英國「重新評估」減稅方案 穆迪也發出警告
https://udn.com/news/story/6811/6647513

有冇搞錯呀
發債呀
發債呀
唔好停呀

會否是受到美國指示,故意發放消息令英鎊大跌,現在美國已經低買完畢,所以叫她撤回計劃,令英鎊及英國股市回升?

撤回!好學唔學,學林鄭!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]