• 瀏覽: 31,214
  • 回覆: 255
+5
引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:24 發表
俄羅斯總統普京宣布進行局部動員徵召30萬後備軍,觸發俄國民眾「逃亡潮」,甚至有人以自殘、自殺逃避服役。藝名「Walkie」饒舌歌手佩...

...
是誰不斷推進這場戰爭?偷偷送武器,大做文章反俄?

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 08:30 發表
唔保護俄羅斯免受北約導彈近距離威脅國民生死,走去自殺,死於不忠不義。
係俄羅斯入侵人哋國家

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:54 發表
烏克蘭又係前蘇聯;俄羅斯又係前蘇聯,點解要俄羅斯統一烏克蘭?而唔可以烏克籣統一俄羅斯?
因為烏克蘭被顏色革命兩次成美國傀儡,只為美國利益著想,理得你烏克蘭死活,所以一定是俄羅斯統一人民才有福祉。

俄羅斯已比人烚到上面  唔保衛家園  唔死無用

真係純情

引用:
原帖由 安迪2000 於 2022-10-3 09:46 發表

你錯喔,烏克蘭已經多次空襲邊境附近的俄羅斯境內村落。
以我所知不多, 亦不攻民居, 而是炸軍用設施例如導彈發射台, 因為俄軍多次用導彈攻擊老烏民居, 根據國際法老烏有權自衛而作出反擊。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:24 發表
俄羅斯總統普京宣布進行局部動員徵召30萬後備軍,觸發俄國民眾「逃亡潮」,甚至有人以自殘、自殺逃避服役。藝名「Walkie」饒舌歌手佩...

...
被自殺?!
手法似曾相識喎!

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2022-10-3 09:56 發表

你屋企門口比人放左一箱氣油彈,但係,一直未有動靜!你會唔會主動去移除佢?
俄羅斯只係叫佢唔好擺汽油彈係門口  佢就加入黑社會  擺多幾枝核彈係門口 比我都打七佢

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:58 發表

以你咁嘅人格,睇幾多佛學都無用,正邪不分
你等落地獄
保衛國家人民、制止邪惡如老美北約等滋長是佛陀所容許的。

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 10:00 發表

因為烏克蘭被顏色革命兩次成美國傀儡,只為美國利益著想,理得你烏克蘭死活,所以一定是俄羅斯統一人民才有福祉。
歷史多次被侵略嘅國家現在竟然支持人哋去侵略,你真係食屎食上腦

引用:
原帖由 安迪2000 於 2022-10-3 09:51 發表

你這是陰謀論。美國明明就是欺騙咗戈爾巴喬夫,欺騙咗俄羅斯人。
戈爾巴喬夫對世界是偉人, 對俄羅斯民族主義者是罪人, 講完。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:43 發表

錯誤, 老俄多次向老烏射導彈, 老美北約都不准老烏射導彈入俄境反擊, 足見北約從來並無意圖威脅老俄國民, 北約只有被攻擊時才會自衛。
咁米國打伊拉克就出c有名?

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-10-3 09:59 發表

係俄羅斯入侵人哋國家
不對,是歐美入侵前蘇加盟國在先

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:02 發表

以我所知不多, 亦不攻民居, 而是炸軍用設施例如導彈發射台, 因為俄軍多次用導彈攻擊老烏民居, 根據國際法老烏有權自衛而作出反擊。
人權理都講過 係烏軍部署武器在民居先 俄先炸九佢

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 08:30 發表
唔保護俄羅斯免受北約導彈近距離威脅國民生死,走去自殺,死於不忠不義。
還有不孝

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]