• 瀏覽: 94,064
  • 回覆: 424
  • 追帖: 2
+4
打三針先食得飯
梗係靜啦

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-10-2 15:55 發表
幾種碼又安心又唔準堂食......
美元又強
除了傻人,來旅行真係食二餸飯算
體驗吓香港新興飲食文化都唔錯吖。

呢隻病毒咁犀利傳染咁強,你話我知邊個地區可以做到清零?如果要做到好似大陸同澳門咁既清零應該可以,不過香港有99% 市民同官員都唔想咁做!

清你老尾咩,大陸咁嚴都仲封控緊

以香港的擠迫,基本上冇可能清零

引用:
原帖由 Vince78 於 2022-10-2 16:54 發表

李+ x 都賣資產走人 藍畜慢慢在香港食屎啦
緊係啦

就算無防疫限制, 歐美日都通脹失控, 人民手緊港元又強, 除左工幹探親, 會來港旅遊消費至奇啦

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2022-10-2 15:44 發表
本港放寬海外入境檢疫至「0+3」,外界關注做法與內地「清零」政策不符,或阻礙與內地通關進展,與內地通關可以說是遙遙無期。10‧1香港市道蕭條,翻查過去一周、即9月23日至30日入境本港的內地訪客人數僅有12,719人,其他訪客則有4,025人,合共不足兩萬人,遠遜澳門。不過,有政界消息透露,預計最快10月下旬放寬香港與內地的通關安排。

希望快些通關, 全世界也通關

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/政界消息-香港清零甚艱難-內地月內或放寬通關-214500650.html
深圳仲封緊小區,二十大前邊有可能

引用:
原帖由 33444433 於 2022-10-2 16:59 發表

方便返內地播毒
唔播都爆啦傻尻

對外通關後, 連內循環都停埋, 港元強誘使人出境消費, 消費券用來買機票都無剩了

引用:
原帖由 bonod 於 2022-10-2 17:47 發表
對外通關後, 連內循環都停埋, 港元強誘使人出境消費, 消費券用來買機票都無剩了
所有人看到
但港官話咁開放
D鬼佬就會帶口罩同銀紙來香港食二餸飯

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-2 15:57 發表
清 0 , 共存     水火不容 

你教我如何放寛,  隔離減半日 ? 
好似北韓咁宣布自己贏L左咪搞掂囉。。

o拿美國死L左100萬人,祖國死得5千人贏左面子。之後由佢自然發展

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-10-2 17:49 發表

所有人看到
但港官話咁開放
D鬼佬就會帶口罩同銀紙來香港食二餸飯
其實係睇住商界聯手逼宮, 最後連運動界都被收買埋, 取消馬拉松根本係借力的一樣手段
呢班商界只代表商貿企業唔會關心零售小商戶

一早已講咗!所以新冠現變成傷風感冒咁喇!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]