• 瀏覽: 37,991
  • 回覆: 310
+7
引用:
原帖由 200888 於 2022-9-29 14:11 發表

大陸澳門有侵你香港玩咩?人哋連名都冇叫你,叫香港做"某啲地區"
你有跟足有陸防疫咩 ? 點侵你一齊玩呀 ? 人地已經留返個臉比你,唔兜口兜面開你名,仲好意思埋怨,唔通你有舖癮係鐘意人地指住個鼻鬧個心會舒服D既 ?  

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-29 11:50 發表

即係有外國通關,就無大陸通關?有大陸通關,就無外國通關?
澳門有版你:睇嘞🤭

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-29 12:22 發表

其實現在確診人數中,有很多人都是中完又中的吧,新個案很少了,要控的應該是新個案,而不是舊個案,舊個案的人都打齊針,不會致死,而新個案的人也打齊針的話,整個社會的健康(復康)人數就會大大上升,那麼還怕新冠嗎?怕的是新病毒株吧,因為沒有新株抗體在體內,要防要控的現在應是這方面了,但新病毒株唯有靠科學家研發新疫苗而已,暫時擔心也沒甚麼用哦,冬天要來了,要做好防範病毒擴散,市民在經歷過五波疫情後,個人 ...
現實講句 . 

中左 . 會不會死 , 邊個會關心 .

大家關心既 . 係中左既人 . 會唔會再傳播俾其他人 . 

清醒點好嗎 ? 

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-9-29 11:42 發表
感覺班港官要逼中央投降 
天真。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-29 11:59 發表

遲點可能唔理中招照可以岀街,仲會收緊咩,自己保護自己啦
發夢封城要醒
香港2年半未封過城
現在把明開城門

政府日日叫人打針
政府要放棄無針人士
佢地自己去防疫
政府己經送了抗疫武器疫苗市民自保

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-9-29 15:36 發表

你有跟足有陸防疫咩 ? 點侵你一齊玩呀 ? 人地已經留返個臉比你,唔兜口兜面開你名,仲好意思埋怨,唔通你有舖癮係鐘意人地指住個鼻鬧個心會舒服D既 ?  
班黃屍得罪人多俾佢哋累L死

引用:
原帖由 wsp 於 2022-9-29 12:21 發表
其實取消上機前核酸
對疫情嘅影響有限
但係象徵意義好大

因為如果用回港易/來港易
係需要72小時核酸
即係話而家對外國人仲寬過對香港/內地居民
其實好簡單
取消埋回港易/來港易72小時核酸就得
國內需要出境前24小時核酸
並唔係香港呢邊嘅責任
但香港特區政府唔可以大細超
對內地人/香港人嚴格過外國人
要明白政府谷針目的是好
全民打哂針
政府才放心逐步再放寛其他
一步步尼
政府己好快

等中國開關守必定困難
要等中國防疫大改革才有希望開關

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-29 11:50 發表

即係有外國通關,就無大陸通關?有大陸通關,就無外國通關?
一句講哂,唔通好過通!

引用:
原帖由 LWCW 於 2022-9-29 12:33 發表

大6吾想通咪直接講。吾洗搞甘多嘢。講左咪一了百了。大家都吾洗煩。
無須講
睇都睇到
港人肯逆隔離不等於在社區免封控
仲有人肯反上去
除非有親人上面非去不可

中國不肯用快方法強制打針
仲用檢測
無法解決疫症大流行
點配合世衛措施
唯一方法大膽學新加坡
不打針人士中招自己承擔醫藥費
美國己經放哂手
中招自己醫保比錢

引用:
原帖由 kim168 於 2022-9-29 12:39 發表

https://www.info.gov.hk/gia/general/202209/23/P2022092300744.htm?fontSize=1
政府會同步理順從內地或澳門抵港,並在抵港前七天內沒有海外地區或台灣外遊紀錄的人士的抵港安排。為此,「回港易」及「來港易」計劃將會擴展至適用於內地所有地區及澳門,同時不設限額,無須事先申請,亦無須於抵港前進行核酸檢測。換言之,內地及澳門人士將無 ...
好似舊新聞
現在改了

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-29 12:22 發表

其實現在確診人數中,有很多人都是中完又中的吧,新個案很少了,要控的應該是新個案,而不是舊個案,舊個案的人都打齊針,不會致死,而新個案的人也打齊針的話,整個社會的健康(復康)人數就會大大上升,那麼還怕新冠嗎?怕的是新病毒株吧,因為沒有新株抗體在體內,要防要控的現在應是這方面了,但新病毒株唯有靠科學家研發新疫苗而已,暫時擔心也沒甚麼用哦,冬天要來了,要做好防範病毒擴散,市民在經歷過五波疫情後,個人 ...
已經93%人兩針,77%3針(未計有4至500萬人中過),如果計3針或2針加中過應該超過95%人,咁仲要等乜野呢?美國佬6成幾就全開,新加坡只都係3針8成,人地全開都未死喎,成日講打針點點點,但到現在未見過有復陽既人釘喎,1針2針3針都有人釘,政府未公布過有人復陽釘,而且都冇公布過中過好返再中變重症,咁似乎中過好返再中釘左或變重症既機會都好低喎,暫時世界上未有國家大規模打第4針,政府一係想做世界第一個全民接種第4針,一係就跟其他地方開關取消防疫,再等應該百業清零

3年高強度抗疫跌左1萬點 , 如唔介意再跌多萬 , 可以繼續跟阿爺果套 , 公務員實無所謂 , 做得好或差都準時出糧 . 

到時D企業執得就執 , 搬得就搬 , 無旅客 , 金融中心外移 , 航運中心外移 .

當全世界開始著手做 0+0 , 港府就搞逆隔離 

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-9-29 13:04 發表

免針紙 可以 俾錢買!

香港信用已經破產!!
以前大把獸醫開請假紙
信用不是現左破產

安心出行一開始比人有機可乘
無豁免證明書
叫人去哂疫苗專家度攪
無今日事件

引用:
原帖由 neilchuen 於 2022-9-29 16:53 發表

已經93%人兩針,77%3針(未計有4至500萬人中過),如果計3針或2針加中過應該超過95%人,咁仲要等乜野呢?美國佬6成幾就全開,新加坡只都係3針8成,人地全開都未死喎,成日講打針點點點,但到現在未見過有復陽既人釘喎,1針2針3針都有人釘,政府未公布過有人復陽釘,而且都冇公布過中過好返再中變重症,咁似乎中過好返再中釘左或變重症既機會都好低喎,暫時世界上未有國家大規模打第4針,政府一係想做世 ...
想問吓二次感染既數字係幾多?

引用:
原帖由 FENFAY 於 2022-9-29 13:07 發表

李家超本土香港仔點會關心跟大陸通關.三年都通不了關,已不足向外人道香港跟大陸同屬一個國家.
關心無用
話事拳在中方
就算得一個案
中國未必肯通
港人仍然要隔離

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]