• 瀏覽: 37,989
  • 回覆: 310
+7
大陸巳成了世界上最難通關的國家。
香港無能為力亦無需失望。根本全世界都通唔到大陸。

小粉紅一眾香土狗又仆直

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-9-29 12:10 發表

都唔係嘅,如果港府玩O+3甚至再進一步玩O+O,同時又有本事控制到疫情持續向穩就有得傾。
傾乜Q丫,0+0咪方便西方人形兵器帶病毒入大陸境囉

香港跪低 , 大陸唔會咁易畀你通關 , 香港正一五逆仔走去偷食.... , 大陸係唔會共存嘅

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2022-9-29 13:45 發表
大陸巳成了世界上最難通關的國家。
香港無能為力亦無需失望。根本全世界都通唔到大陸。
既然咁仲存期望

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-9-29 13:18 發表

不解都好正常
唔知幾時開始,有D商家及市民覺得唔洗自由行經濟都會好
呢點我都非常不解
問題係大6吾撚想開。甘都要有打算。咪開咗外國先。

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-9-29 13:49 發表
香港跪低 , 大陸唔會咁易畀你通關 , 香港正一五逆仔走去偷食.... , 大陸係唔會共存嘅
咁咪通往世界囉

李家超果然香港公墓員出身, 成嘴語言偽術~
你通得國際關, 就必然通唔到大陸關, 成L日開口埋口話無沖突, 當人ON9
"逆隔離"咪又係要隔離足10日, 個個有咁多大假,唔駛做去隔離, 駛L叫你通關咩

引用:
原帖由 auceo 於 2022-9-29 13:50 發表

咁咪通往世界囉
香港只得全國  GDP2%

香港還是顧好自己吧!!

引用:
原帖由 oxygenshing 於 2022-9-29 13:54 發表
李家超果然香港公墓員出身, 成嘴語言偽術~
你通得國際關, 就必然通唔到大陸關, 成L日開口埋口話無沖突, 當人ON9
"逆隔離"咪又係要隔離足10日, 個個有咁多大假,唔駛做去隔離, 駛L叫你通關咩
要有信心!!

2047 一國一制

一定可以免隔離 通關!!

日日過千上萬,就算做乜國內都短期內唔會放鬆
倒不如置株死地而後生,對國際通關反而仲有小小外資走番入黎

其實逆隔離既目的就係有一個地方隔離之後先返大陸
理論上, 全香港中哂covid都冇關係, 因為係一個隔離地左

個討論唔應該係香港點防疫

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-9-29 13:58 發表
日日過千上萬,就算做乜國內都短期內唔會放鬆
倒不如置株死地而後生,對國際通關反而仲有小小外資走番入黎
支持香港  躺平!!

唔搞清零 那一套!!

資本主義 和 社會主義  不可能共存!!

核酸檢測和集中隔離等等措施係國內特權階級名正言順的刮錢方法,哪有那麼容易放棄,反正影響的是屁民又不是他們

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-9-29 13:56 發表

香港只得全國  GDP2%

香港還是顧好自己吧!!
咁又唔講人口數量及面積多少?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]