• 瀏覽: 54,108
  • 回覆: 305
+6
琴日tvb播番發哥N年前片段

引用:
原帖由 eriealan 於 2022-9-29 10:59 發表

對於日日大排長龍,球姐談起即十分有火:「有啲客畀利是我,話好可惜......我話佢哋架,48年都唔見你哋排隊,依家至嚟排隊。(以前)買條蛋卷又話大,食唔晒,依家食唔到啦,至嚟排隊,無咗至嚟可惜。」
集體回憶撚同環保撚就係咁,有嘅時候永遠懶懶閒關人撚事,到要拆就走出嚟呢樣唔比拆果樣又話唔得,

係米發哥收購左..

d人排幾個鐘只為打卡

繼續經營,又冇人幫襯了

引用:
原帖由 eriealan 於 2022-9-29 10:59 發表

對於日日大排長龍,球姐談起即十分有火:「有啲客畀利是我,話好可惜......我話佢哋架,48年都唔見你哋排隊,依家至嚟排隊。(以前)買條蛋卷又話大,食唔晒,依家食唔到啦,至嚟排隊,無咗至嚟可惜。」
咁利事有冇收先

分分鐘又係賣盤叫人減租呢啲嘢做場戲俾你睇

餅店街坊生意 沒有特色的面包糕點食品豪華售價🤭 明星撐場又如何呢🧐一個名星撐場消費幫得幾多 價錢因素街坊唔賣帳 遲早關門大吉🤔

咪一陣熱度、過咗熱度變回原形。
香港人就係咁。
係度時掂行掂過。
執就一窩蜂去打咭。
食品唔掂靠人氣唔玩得幾耐。
呢啲舖頭從來無諗點樣留客、一直食老本。

戲劇性唔洗執

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-29 10:38 發表
開業近半世紀的九龍城「豪華餅店」明日(30日)最後營業,幫襯逾40年的周潤發「發哥」亦現身撐場。本網獲悉,餅店已尋獲接班人,明日「結...

有發哥撐場即刻翻身? 真係做戲咁做? ...
換人味道都唔同啦!多撚餘。Don9人最撚鍾意人地執笠見話支持,個日經過想買個合桃蛋糕個早餐都全部清晒。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-29 10:38 發表
開業近半世紀的九龍城「豪華餅店」明日(30日)最後營業,幫襯逾40年的周潤發「發哥」亦現身撐場。本網獲悉,餅店已尋獲接班人,明日「結...

有發哥撐場即刻翻身? 真係做戲咁做? ...
根本上兩星期係呃人去排隊 裝修前都要清晒D 食材

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-29 11:07 發表
繼續經營,又冇人幫襯了
昨天已經無人排啦,應該收到風

加幾多租?還是個招牌已經畀半英資嘅美心買咗?🤭

引用:
原帖由 ar2man 於 2022-9-29 11:21 發表

昨天已經無人排啦,應該收到風
冇得打卡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]