• 瀏覽: 58,329
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 songsong17 於 2022-9-28 20:58 發表

咁共存真係死好多人,小黃人玻璃心又唔比講...

死人都唔緊要, 咁唔好當初中國死幾千人時賴緊張啦...

7左就只係識搬龍門...
結果中國在抗疫輸了給共存國家

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2022-9-28 22:25 發表
研究到出得成品起碼幾年,穩陣要十幾年

就算要等幾年,美國佬每人平均已經感染十次八次

中一次5%機會長新冠,最少1%機會長期喪失工作能力

唔知美國點憑空填補呢D人既生產力?
中過新冠會有抗體
相反中國太多人沒有抗體
在抗疫上已輸了

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2022-9-28 22:25 發表
研究到出得成品起碼幾年,穩陣要十幾年

就算要等幾年,美國佬每人平均已經感染十次八次

中一次5%機會長新冠,最少1%機會長期喪失工作能力

唔知美國點憑空填補呢D人既生產力?
科興研究了多少年

引用:
原帖由 launch_date 於 2022-9-28 21:58 發表
團隊成員來自哈佛、史丹福、赫爾辛基大學及多間知名學術機構

除 輝X外,

CDC 疫苗KOL
會FACT CHECK 佢做 FAKE NEWS
或者動物藥

總之所有幫到疫情既「藥」無論幾安全,幾大研究,都會被FACT CHECK 禁售
「藥」係有病先食,少生意
「疫苗」係所有人都要不停打,超級大生意

攪得好,統治世界 ...
美國又再次拯救世界

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-28 22:36 發表

中過新冠會有抗體
相反中國太多人沒有抗體
在抗疫上已輸了
中招後既抗體遠不及打疫苗既抗體安全

知唔知乜野係ADE? 中招得黎既抗體最容易乃野
1918流感25-35歲群體特別高既死亡率就好可能同ADE有關
1889-90年流感大流行,呢批人年紀仲細, 免疫記憶好深刻
1918年果次流感, 好可能佢地身體迅速產生大量抗體,不過,因為兩種流感抗原距離不遠不近,呢D抗體反而加劇感染

所以無一個正常既專家會建議人中招去代替打疫苗

不過同你講呢D都無乜用,反正你起碼要讀多五十年書先有機會識

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-28 22:39 發表

科興研究了多少年
其實你知道病毒滅活技術有成百年歷史,冠狀病毒疫苗已經研究左十幾年嗎?

法拉利研發新既跑車耐,定你研究新既跑車耐?

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-28 21:39 發表

科興研究了多少年
科興只是公司名
中國和台灣都有做各種傳染病的疫苗生產的廠
滅活技術有千年歴史

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2022-9-28 22:47 發表

中招後既抗體遠不及打疫苗既抗體安全

知唔知乜野係ADE? 中招得黎既抗體最容易乃野
1918流感25-35歲群體特別高既死亡率就好可能同ADE有關
1889-90年流感大流行,呢批人年紀仲細, 免疫記憶好深刻
1918年果次流感, 好可能佢地身體迅速產生大量抗體,不過,因為兩種流感抗原距離不遠不近,呢D抗體反而加劇感染

所以無一個正常既專家會建議人中招去代替打疫苗

不過 ...
美國疫苗加染疫之後的抗體才是有效,
科興國藥那些打了沒有用,中大港大都說國產疫苗抗體很弱,
國內不敢共存都是因為國產疫苗太弱,
中國生物科技還是不及美國太遠

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2022-9-28 22:50 發表

其實你知道病毒滅活技術有成百年歷史,冠狀病毒疫苗已經研究左十幾年嗎?

法拉利研發新既跑車耐,定你研究新既跑車耐?
中大的研究說科興效果很弱
中國生物科技還是不行

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-28 22:34 發表

結果中國在抗疫輸了給共存國家
死亡數字中國的確輸了...
而共存國家經濟就輸了...

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-28 22:57 發表

中國生物科技還是不行
死亡數字已經說明外國的更加不行...

若要利用HR2研發出安全有效的抗病毒藥物及療法,還有很長一段路要走<<<

可能十年八年或幾十年…
但都算好消息。

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-9-28 01:11 發表

希望研究到, 咁唔封都死少好多人..., 而唔係扮睇唔到日日仲死緊好多人...
等白皮豬試佐藥先啦!

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-28 21:56 發表

美國疫苗加染疫之後的抗體才是有效,
科興國藥那些打了沒有用,中大港大都說國產疫苗抗體很弱,
國內不敢共存都是因為國產疫苗太弱,
中國生物科技還是不及美國太遠
但人又怕美國疫苗有心肌炎
科興未有第二代疫苗正式可以打

中大只是血清試驗
不是活菌在人活體實驗
可能人一感染抗體即時自動增加
現在成萬人日日4千3千未見太多人有重症
疫苗應仲有作用

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-28 22:57 發表

中國生物科技還是不行
中大研究過左時

最近研究係, 血清中和抗體測試完全不反映保護率

免疫機制豈止係抗體咁簡單,之前美國D有錢佬好興既單抗療法,兩野就比新病毒收皮了

七就唔好出黎獻世啦,讀多D書好唔好?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]