• 瀏覽: 21,717
  • 回覆: 227
+3
引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 15:56 發表

支唔支持都改變唔到現實架喎
公投改變唔到現實

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 15:55 發表

"克爾鬆通往其他俄佔地區的通道已被截斷"
唔識就咪亂鳩咁吹啦
左岸通往右岸有三條主要道路
其中一條安東諾夫斯基大橋就係烏軍重點打擊目標
不過炸左咁多次都只係喺水泥橋面打洞
你以為咁樣叫斷左?
另外俄軍係可以搭浮橋架

"如非政治原因應一早撤到南岸"
又係亂咁up
烏軍不停喺送人頭去因古列茨河對岸俾俄軍屠殺
俄軍間中黎一次火炮洗地不知幾爽:smi ...
浮橋一樣俾人炸,同埋重啲都運唔到。

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-27 16:23 發表

人家歡慶喜地回歸母國,偏偏不三不四外人說三道四話人侵略。
日本當年侵華都咁宣傳,信的無恥。

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 18:04 發表

可能有啲搞錯,但都唔算認真搞錯!

塔利班係咪現時阿富汗政府?塔利班當年係咪控制咗阿富汗?塔利班又係咪包庇拉登?咁點解塔利班又要包庇拉登?即係拉登、塔利班同阿富汗之間脫不了關係!
包庇拉登???
阿富汗叫美國俾證據,阿富汗自已審,這很合理,畢竟自己國家的人。
美軍在日本/南韓都係咁啦,又唔見你咁講。

而且包庇拉登,就可以合理發動戰爭,殺了阿富汗數十萬人嗎?
咁美國殺了阿富汗人一百倍,阿富汗應該再殺多少美國人呢?
應該用美國標準,一百倍,即是數千萬人啦。

日本/南韓被美軍駐軍所殺/強姦的,應該要同樣死多一百倍啦,咁應該無美國駐軍啦,畢道死Q晒。

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 17:17 發表

又話烏克蘭無侵略人🤭
依啲叫反擊!
弱智唔係扮

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 17:08 發表

或者好似伊拉克咁,無民主咪俄仔比佢囉。好老美🤭
伊拉克噁打科威特,鬼得閒理佢

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 17:27 發表

原來阿富汗侵略過美國😁
美國受阿富汗政府邀請進入阿富汗,咁叫侵略?

引用:
原帖由 sheung1009 於 2022-9-27 18:10 發表

包庇拉登???
阿富汗叫美國俾證據,阿富汗自已審,這很合理,畢竟自己國家的人。
美軍在日本/南韓都係咁啦,又唔見你咁講。

而且包庇拉登,就可以合理發動戰爭,殺了阿富汗數十萬人嗎?
咁美國殺了阿富汗人一百倍,阿富汗應該再殺多少美國人呢?
應該用美國標準,一百倍,即是數千萬人啦。
你認為當年塔利班係好人嗎?佢哋殘殺婦孺少嗎?佢哋殘殺異己少嗎?佢哋賣咁多軍火比恐怖主義組織,賺一大筆錢,令無數恐襲發生,你認為佢哋係好人?

仲有,死幾十萬人,你唔好咁誇,生老病死果啲都計埋入去?咁當年蘇聯打阿富汗,死百幾萬人喎!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 18:16 發表

你認為當年塔利班係好人嗎?佢哋殘殺婦孺少嗎?佢哋殘殺異己少嗎?佢哋賣咁多軍火比恐怖主義組織,賺一大筆錢,令無數恐襲發生,你認為佢哋係好人?
塔利班是否好人我唔知。
但你講既賣咁多軍火比恐怖主義組織,我只知道是你想混淆視聽,美化你講既野囉。

要混淆視聽,就即是唔夠人講啦。

我只知道美軍發動戰爭殺了阿富汗人一百倍,這是事實囉。

死亡人數你唔會睇WIKI嗎?
這還只是戰死而不計因戰爭而病死/餓死的。

--
WIKI
截至2021年中,交戰各方與平民的喪生人數總計約24.1萬人[37]

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-27 18:08 發表

公投改變唔到現實
現實係四州大部分領土都已經受俄羅斯控制

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-27 18:09 發表

浮橋一樣俾人炸,同埋重啲都運唔到。
我係話"克爾鬆通往其他俄佔地區的通道已被截斷"完全係錯誤
唔好避重就輕

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 18:20 發表

點解有幾個勾周國仔依家想攞返原本嘅土地,又係假新聞😁
有幾個議員提,無意義。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]