• 瀏覽: 21,669
  • 回覆: 227
+3
引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 17:24 發表

你應該唔認同中國,咁你留係中國香港做乜😩
俄裔烏克蘭人咁唔認同烏克蘭,以及自己烏克蘭人身份,點解佢哋仲留喺烏克蘭?仲要搞咩獨立公投,真係天理不容!

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 17:27 發表

原來阿富汗侵略過美國😁
係阿富汗曾經恐怖襲擊過美國本土!

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 17:20 發表

美國國會係咪和平示威
美國國會山莊當然唔係和平示威喇!有做犯法嘢就要拉,要坐監,公平審訊!

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 17:41 發表

太天真,呢個世界乜嘢叫做天理,呢個世界係要獨霸,好似老美咁。好似係阿富汗亂炸,死幾多人,幾歲小朋友係恐怖分子😩
你又係越扯越遠!

唔好盲反盲撐!好多人都係罵美是工作,留美是生活!美元最邪惡,所以用多啲人民幣去換晒佢,駛埋佢!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 17:38 發表

係阿富汗曾經恐怖襲擊過美國本土!
阿富汗曾經恐怖襲擊過美國本土???

你係咪搞錯左阿富汗同拉登啊?
拉登唔係當時阿富汗政府囉,佢係阿爾蓋達組織首領。

阿富汗點解被打?
美國講既係塔利班政府對首謀的拉登提供保護,同伊拉克戰爭的洗衣粉同一級數囉。

如果用同一理由,中國武統台灣早已變成事實,畢竟大量在中國搞分裂的都去了台灣受到保護。

提供保護叫襲擊過美國本土,仲要係美國一言堂,台人被洗腦洗得厲害。

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 17:46 發表

咁坐廿年個個犯左乜嘢法,以你理論咁俄仔拉嘅做左犯法野被拉正常
你有冇到睇到俄羅斯反戰示威,有人做出犯法行為?有人做出過份行為?我就唔多見呢啲片段!反而強徵入伍時,有人槍擊俄軍,有人飲酒打架!

再過多一段時間,徵兵果批死傷慘重,普丁又要再徵兵,到時再有大型嘅反戰示威出現,咁就肯定唔多和平!

引用:
原帖由 sheung1009 於 2022-9-27 17:53 發表

阿富汗曾經恐怖襲擊過美國本土???

你係咪搞錯左阿富汗同拉登啊?
拉登唔係當時阿富汗政府囉,佢係阿爾蓋達組織首領。

阿富汗點解被打?
美國講既係塔利班政府對首謀的拉登提供保護,同伊拉克戰爭的洗衣粉同一級數囉。

提供保護叫襲擊過美國本土,仲要係美國一言堂,黃人被洗腦洗得厲害。
可能有啲搞錯,但都唔算認真搞錯!

塔利班係咪現時阿富汗政府?塔利班當年係咪控制咗阿富汗?塔利班又係咪包庇拉登?咁點解塔利班又要包庇拉登?即係拉登、塔利班同阿富汗之間脫不了關係!

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-9-27 17:11 發表

你確認烏克蘭無侵略過其他國家🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]