• 瀏覽: 48,951
  • 回覆: 456
  • 追帖: 1
+36
引用:
原帖由 含L至軟 於 2022-9-24 14:25 發表

成日諗住啲舊嘢,對心理健康不好的

但舊野好笑好多喎!

睇過日本A片?

應該係時候可以選擇性戴口罩?

好明顯係笑緊教育局,
教育局唔好擺學生上枱!

引用:
原帖由 天外有天sel 於 2022-9-24 14:19 發表

ching,外國已經棄用,因為不但肉酸,而且罅位極大,根本完全防唔到疫菌
外國用,我哋就可以用。
外國唔用,我哋就唔可以用。

引用:
原帖由 atkatk002 於 2022-9-24 15:15 發表

外國用,我哋就可以用。
其實多個吹奏表演,一早已經採用電視台由額頭至過咗下扒嘅透明口𦋐,既好睇,又完全見樣,而且真正可以防疫,因為病毒菌只會直接入侵,唔識垂直下降再兜個彎,然後又向上衝入對方個鼻孔

但而家咁搞法,不但肉酸,而且呢啲咁樣設計嘅口罩,罅位超大,完全零防疫作用

教育局局長蔡若蓮,為好大喜功而做錯哂,仲威嚇控告批評者,嚟想消滅批評聲音,教育局局長蔡若蓮正宂員、廢官、畜牲、人渣、賤狗

教育局局長蔡若蓮

講咁多都係美國佬禍害全球嘅影響

安全防疫表演措施🤔🤫😤最近外長級官員演說都除下口罩🤨🤨🤨

引用:
原帖由 atkatk002 於 2022-9-24 15:15 發表

外國用,我哋就可以用。
對,這是崇洋之例證

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 24-9-2022 06:04 發表
教育局本周三發布《少年中國說》賀國慶音樂錄像,片中有學生戴著口罩吹奏樂器,在網上掀熱議。教育局今(23日)發表「政策正面睇」文章,稱有部分人士於網上發表不當言論,並肆意嘲笑及醜化,局方形容是「超越社會的道德底線」,指相關人士遣詞用字及言論背後的用心實完全無關言論自由,並予以強烈譴責,希望相關人士明白網絡欺凌的嚴重性,立即停止相關行為,局方將保留追究權利。

...
太古怪了!

香港,真係人潔地靈。

引用:
原帖由 厲害了我的英國 於 2022-9-24 08:07 發表

笑都唔比
惡撚到呢
agree

引用:
原帖由 焦急熱情的主席 於 2022-9-24 15:26 發表
安全防疫表演措施🤔🤫😤最近外長級官員演說都除下口罩🤨🤨🤨
李克勸去深圳疫區, 都無戴啦, 吊

點解唔讚賞口罩的設計特別?

引用:
原帖由 terivan 於 2022-9-24 12:35 發表

咁我哋好快就可以戴住口罩食煙啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]