• 瀏覽: 1,973,941
  • 回覆: 7,498
  • 追帖: 178
+1290
引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-9-23 19:49 發表

有人講過,俄羅斯是可調動出國外的兵太少,國土部分,不是戰爭狀態不能動,只能在本土,四個地方還沒公投,不算俄羅斯國土,所以兵不能過去,所以人數少
正確

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-9-23 20:07 發表
伊駱駝點適
柳佳衣
我說伊朗怎么突然亂了
原來這兩天
中國又打通了一個出口
俄羅斯那個出口因為戰爭廢掉
現在打通了伊朗這個歐亞中轉站
就去搞亂伊朗了,還要拿伊朗女性做借口。
中國唐山打女孩的,被判刑24年
美國人當街殺死亞裔,打死華裔女孩,美國到現在也不管,華人女孩在美國被美國警察開槍打死,殖蛆忽然關心起伊朗女孩的頭巾了。

柳佳衣
殖蛆不會告訴你的是
伊朗是中東工業 ...
不過美國搞亂確實好強, 唔止國外, 就連美國國內都一樣, 當時美國死左一個黑人引發大型暴動, 直接令到侵侵聲望大降, 而輸掉選舉

其實俄軍表現如何大家心裹有數, 只係太多文宣不斷瘋狂洗版話大勝, 而又一大班不斷支持美國入侵的好戰分子扮成和平人士

近期美陰油價的下跌全靠釋放戰略儲備壓着,而中期選舉前石油儲備就會釋放完畢,相信感恩節應該無火雞食啦。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-9-23 20:17 發表

唔好話雲南,我參觀三峽大壩嘅時候導遊都話,三峽嘅電係供廣東上海嘅,廣東上海電費只要6豪8一度,佢哋三峽就要1蚊2一度
我去神龍架玩當地人又係話電價好高,我心諗呢到電價會高?

引用:
原帖由 hanE 於 2022-9-24 00:57 發表

我去神龍架玩當地人又係話電價好高,我心諗呢到電價會高?
中國分民用電和商業用電,兩個價
民用點高不會過1文,商用各地不一樣

廣東民用7毛,商用1文2,而且是階梯收費

港人好多買的公寓,就是商業電

講電費貴的,其實系好多地方接唔到民用電,申請唔到民用電錶,只能用商業電,所以貴

呢幾日小柑柑走弱,要入保命柑就把握時間。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2022-9-24 12:31 發表
呢幾日小柑柑走弱,要入保命柑就把握時間。
政府和中央要增持嗎?靠佢地嘅持金量穩定金融體系。
到我地攞住個柑去換嘢換錢就該燴,都唔知乜野時勢囖。

唔知會唔會襯COVID慢慢減弱全世界鬆懈既時候
某生化國家又投放另一隻病毒再重擊全世界呢

引用:
原帖由 ho618 於 2022-9-24 16:47 發表
唔知會唔會襯COVID慢慢減弱全世界鬆懈既時候
某生化國家又投放另一隻病毒再重擊全世界呢
福奇講咗冬季可能有新變種新冠病毒,根本唔可以放鬆

引用:
原帖由 big3624 於 2022-9-24 16:58 發表

福奇講咗冬季可能有新變種新冠病毒,根本唔可以放鬆
係香港,根本聽唔到福奇呢個言論。身邊朋友仲講睡登嗰句嘢,話新冠已成過去,我答,係啊每日美國仲有4百幾人因新冠而死。
 😔😔

引用:
原帖由 diverstranger 於 2022-9-24 18:49 發表

係香港,根本聽唔到福奇呢個言論。身邊朋友仲講睡登嗰句嘢,話新冠已成過去,我答,係啊每日美國仲有4百幾人因新冠而死。
 😔😔
83台有引用福奇嘅講話

引用:
原帖由 ahmei 於 2022-9-24 15:03 發表

政府和中央要增持嗎?靠佢地嘅持金量穩定金融體系。
到我地攞住個柑去換嘢換錢就該燴,都唔知乜野時勢囖。
過去一段日子中國央行keep住入貨

大毛搞的公投,27 號就完了,即是十月前大毛二毛戰爭可結束,因為領土歸大毛,大毛變守疆了。
由那天開始,二毛入四州就變侵略了!
這種玩法可以嗎?
鳮七在科索沃玩過,在蘇丹玩過,今天大毛玩,鳮七其實是沒有任何位置駡人的。不過,阿爺就尷尬少許,這種玩法阿爺不承認,也許,見一見二毛外長,算是平衡這種尷尬。大毛把安西交回種花家,阿爺某些位又真的要隻眼開、隻眼閉的!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]