• 瀏覽: 48,886
  • 回覆: 456
  • 追帖: 1
+36
引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 06:38 發表

又黎一招, 外國也有
但你哋成日外國唔會…,外國已經…,冇理由你可以用外國比較,其他人唔得喎

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:40 發表

同一道理笑人醜樣同身材唔好隨時畀人告
“小粉紅”笑人你就上綱上線,自己笑人就天經地義?

似乎不太環保, 用
多咗好多口罩, 要
砍多咗好多樹, 影
響地球生態.

不過有個好處, 如
果樣子唔係靚仔靚
女, 帶個口罩可以
加強信心.

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 06:13 發表
  帶口罩吹蕭,   楊威國際. 

好快會帶口罩食飯,  kiss , 扑野 
帶mask 咀咀
已大流行了

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:04 發表
教育局本周三發布《少年中國說》賀國慶音樂錄像,片中有學生戴著口罩吹奏樂器,在網上掀熱議。教育局今(23日)發表「政策正面睇」文章,稱有部分人士於網上發表不當言論,並肆意嘲笑及醜化,局方形容是「超越社會的道德底線」,指相關人士遣詞用字及言論背後的用心實完全無關言論自由,並予以強烈譴責,希望相關人士明白網絡欺凌的嚴重性,立即停止相關行為,局方將保留追究權利。

...
教育局係用邊條法例去追究人哋嘅嘲笑?我好想知喎!

引用:
教育局本周三發布《少年中國說》賀國慶音樂錄像,片中有學生戴著口罩吹奏樂器,在網上掀熱議。教育局今(23日)發表「政策正面睇」文章,稱有部分人士於網上發表不當言論,並肆意嘲笑及醜化,局方形容是「超越社會的道德底線」,指相關人士遣詞用字及言論背後的用心實完全無關言論自由,並予以強烈譴責,希望相關人士明白網絡欺凌的嚴重性,立即停止相關行為,局方將保留追究權利。

...
既然有咁多問題, 就用隔板分隔, 代替口罩。

新年期間,香港01報道,有人食飯,因為無戴口罩,結果畀人打。
一定是基於口罩的法例,在演出時不能除,才會出現這個現象。
請問,點解炎明熹上台唱歌,都可以唔戴口罩?
表演時,係可以用隔板隔開人的距離,就可以唔戴嗎?

除咗嘲笑同醜化外,仲有以極度滋擾和冒犯的言論欺凌同學。大家可以去睇下成篇文寫咩

https://www.edb.gov.hk/tc/about-edb/press/cleartheair/20220923.html

其實可能已經諗緊點樣可以帶口罩食飯

引用:
原帖由 josephlee1118 於 2022-9-24 08:30 發表
除咗嘲笑同醜化外,仲有以極度滋擾和冒犯的言論欺凌同學。大家可以去睇下成篇文寫咩

https://www.edb.gov.hk/tc/about-edb/press/cleartheair/20220923.html
連眼鏡都矇晒, 係一種物理現象, 點睇樂譜? 變相要記,而無得睇。
新年期間,香港01報道,有人食飯,因為無戴口罩,結果畀人打。
一定是基於口罩的法例,在演出時不能除,才會出現這個現象。
請問,點解炎明熹上台唱歌,都可以唔戴口罩?
表演時,係可以用隔板隔開人的距離,就可以唔戴嗎?
大家係投訴個機制,影響學子正常表演。

縱然覆蓋住都係中空:

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-24 07:05 發表

教育局係做乜㗎?學生被欺凌,教育局唔應該保護學生?
其實做個核酸吹咪得,搞咁多做乜

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 06:13 發表
  帶口罩吹蕭,   楊威國際. 

好快會帶口罩食飯,  kiss , 扑野 
叫G戴口罩有咩出奇

拍攝果d人應該有d嘢
我見一d政府嘅樂器團,演奏嘅時候唔會戴口罩

魔笛追魂

引用:
原帖由 josephlee1118 於 2022-9-24 08:30 發表

全部都係空泛嘅形容? 有無具體嘅說話?

引用:

...
到底用左乜嘢字眼先 教育局又想玩以言入罪?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]