• 瀏覽: 48,773
  • 回覆: 456
  • 追帖: 1
+36
香港真係有病
笑都唔比
以前周星馳啲戲都係笑人為樂
輕鬆下啦香港人

帶罩BJ

咁L驚仲吹

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:54 發表

明唔明作為官員講呢d說話就有畀人壓制言論自由嘅感覺!
要追究都係果兩個妹妹追究啦! 政府唔應該講呢d說話!
小的應該是規定,不應該對兩個小朋友,而家世界上好多人對別人網上欺凌,要求俾人欺凌嘅人反抗,但係唔俾其他人幫手,其實這好像有問題,不是嗎?
我們成日都說,如果你發現有人被欺凌或者虐待,其他人應該報警或者支援,而唔係問點解受害人自己唔報警,我們有言論自由,但我們沒有傷害別人嘅自由,自由也有底線的。如果官員唔出聲,有事時,有人問,點解啲官員唔出聲保護小朋友。父母為什麼不出來打九啲欺凌別人的人……

引用:
原帖由 fantasticfour 於 2022-9-24 07:48 發表

小的應該是規定,不應該對兩個小朋友,而家世界上好多人對別人網上欺凌,要求俾人欺凌嘅人反抗,但係唔俾其他人幫手,其實這好像有問題,不是嗎?
我們成日都說,如果你發現有人被欺凌或者虐待,其他人應該報警或者支援,而唔係問點解受害人自己唔報警,我們有言論自由,但我們沒有傷害別人嘅自由,自由也有底線的。如果官員唔出聲,有事時,有人問,點解啲官員唔出聲保護小朋友。父母為什麼不出來打九啲欺凌別人的人……
係協助小朋友唔係代小朋友
如果政府直接去向講不啱聽說話嘅人追究就真係一個家長式管治嘅社會!
除非呢d言論犯了法否則都唔應該壓制! 由頭到尾都無話呢d言論犯法喎?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-24 06:30 發表

樓主自己出貼唔睇內文?
演奏家專用口罩,有乜好嘲笑?
你網上嘲笑欺凌就得,人哋唔可以法律解決?說好的法治呢?
而家好多人
除左賤嘴 冇野叻

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-24 07:06 發表

唔覺,滿意未?
你有子女未?
你成日笑你美國爸爸等比人告啦
你以為呢度大陸呀?
香港而家言論自由都無呀?

引用:
原帖由 fantasticfour 於 2022-9-24 07:48 發表

笑都要比人告
行行下街笑會唔會比人告架?

二十四橋明月夜,玉人何處教吹簫

網絡欺凌,絕對唔可以姑息,要杜絕

睇個樣似低低咃

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-9-24 08:00 發表
網絡欺凌,絕對唔可以姑息,要杜絕
點杜絕? 點樣定性何謂欺凌?
香討係藍欺凌黃 X登就係黃欺藍
兩個都要接埋?

同戴口罩打排球有異曲同工之妙

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:04 發表
教育局本周三發布《少年中國說》賀國慶音樂錄像,片中有學生戴著口罩吹奏樂器,在網上掀熱議。教育局今(23日)發表「政策正面睇」文章,稱有部分人士於網上發表不當言論,並肆意嘲笑及醜化,局方形容是「超越社會的道德底線」,指相關人士遣詞用字及言論背後的用心實完全無關言論自由,並予以強烈譴責,希望相關人士明白網絡欺凌的嚴重性,立即停止相關行為,局方將保留追究權利。

...
笑都唔比
惡撚到呢

引用:
原帖由 大肥肥綿羊 於 2022-9-24 06:44 發表
傻的嗎,吹笛氣會在笛另一端出,帶罩會有用?一啲科學常識都無
同牆國替魚蟹做核酸檢測一樣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]