• 瀏覽: 48,848
  • 回覆: 456
  • 追帖: 1
+36
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:56 發表

要追究都係當事人追究唔係政府
政府咁講就有壓倒言論自由嘅感覺
你幾時見到政府代人告誹謗?
教育局係做乜㗎?學生被欺凌,教育局唔應該保護學生?

引用:
原帖由 大肥肥綿羊 於 2022-9-24 06:44 發表
傻的嗎,吹笛氣會在笛另一端出,帶罩會有用?一啲科學常識都無
 特制笛, 加左過濾棉 

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:54 發表

明唔明作為官員講呢d說話就有畀人壓制言論自由嘅感覺!
要追究都係果兩個妹妹追究啦! 政府唔應該講呢d說話!
唔覺,滿意未?
你有子女未?

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 06:13 發表
  帶口罩吹蕭,   楊威國際. 

好快會帶口罩食飯,  kiss , 扑野 
其實戴住口罩, 可否使用到這類樂器?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-24 07:05 發表

教育局係做乜㗎?學生被欺凌,教育局唔應該保護學生?
咁耐以來都係頭一次聽到話有人畀人鬧而政府要追究喎, 香港政府幾時變得咁積極呀? 想壓制言論自由?
就算要追究都係協助當事人追究唔係政府去追究

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:04 發表
教育局本周三發布《少年中國說》賀國慶音樂錄像,片中有學生戴著口罩吹奏樂器,在網上掀熱議。教育局今(23日)發表「政策正面睇」文章,稱有部分人士於網上發表不當言論,並肆意嘲笑及醜化,局方形容是「超越社會的道德底線」,指相關人士遣詞用字及言論背後的用心實完全無關言論自由,並予以強烈譴責,希望相關人士明白網絡欺凌的嚴重性,立即停止相關行為,局方將保留追究權利。

...
其實有好多方法解決防疫問題, 香港啲中級8,90後官, 真係廢, 唔係扮

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 07:08 發表

咁耐以來都係頭一次聽到話有人畀人鬧而政府要追究喎, 香港政府幾時變得咁積極呀? 想壓制言論自由?
就算要追究都係協助當事人追究唔係政府去追究
你有子女未?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-24 07:06 發表

唔覺,滿意未?
你有子女未?
講講下又幾咗呢d自我感受!?
E+係講政府應唔應該講呢d說話喎!

又係奇怪

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 07:10 發表

講講下又幾咗呢d自我感受!?
E+係講政府應唔應該講呢d說話喎!
無子女嘅,行L開啦!

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2022-9-24 07:07 發表

其實戴住口罩, 可否使用到這類樂器?
  你去睇 Eason 演唱會, 接受到佢全程戴口罩迷得羅。 

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-24 07:12 發表

無子女嘅,行L開啦!
乜嘢叫公正持平, 啱就啱, 錯就錯, 同有無子女有乜關系?
要保護自己子女反而要教導佢點樣面對呢d網上言論唔係將佢地關起象牙塔之內

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 07:16 發表

乜嘢叫公正持平, 啱就啱, 錯就錯, 同有無子女有乜關系?
要保護自己子女反而要教導佢點樣面對呢d網上言論唔係將佢地關起象牙塔之內
無子女嘅,死L開!

吊都係吊班膠官傘, 係人都知小妹妹無辜

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:04 發表
教育局本周三發布《少年中國說》賀國慶音樂錄像,片中有學生戴著口罩吹奏樂器,在網上掀熱議。教育局今(23日)發表「政策正面睇」文章,稱有部分人士於網上發表不當言論,並肆意嘲笑及醜化,局方形容是「超越社會的道德底線」,指相關人士遣詞用字及言論背後的用心實完全無關言論自由,並予以強烈譴責,希望相關人士明白網絡欺凌的嚴重性,立即停止相關行為,局方將保留追究權利。

...
呢次慘囉, 會唔會又有會員突然消失㗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]