• 瀏覽: 41,207
  • 回覆: 318
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-9-23 22:51 發表

俄佬係康熙簽左尼布楚條約,雍正簽左恰克圖條約
鴉片 俄佬抽水簽左中俄天津條約
八國聯軍俄佬係頭2位派最多兵的國家

而對中共最大影響的一二戰又唔提
一二戰中國都係選擇同英美同盟

最重要係俄佬對中國帶來的損害非常巨大 土地也割了不少出去
沙俄皇室係德國人,殺得最狠既俄軍係烏克蘭人,俄羅斯人只係炮灰

所以蒙古帝國係中亞同西歐屠殺條數可唔可以入落中國度?

當然啦,總有D戇鳩仔係唔會分得清

講入侵就一定係歐美最多, 佢地有邊個唔係做個殖民地帝國, 依家美國改左個名叫反恐, 就打哂成個中東一樣

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-9-23 23:10 發表

珍寶島事件囉,後來中美仲要建交埋
珍寶島事件(中方稱為珍寶島自衛反擊戰)是指中國和蘇聯因黑龍江流域的珍寶島的歸屬問題於1969年3月間在島上發生的武裝衝突。事件以中方勝利告終

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2022-9-23 23:11 發表

沙俄皇室係德國人,殺得最狠既俄軍係烏克蘭人,俄羅斯人只係炮灰

所以蒙古帝國係中亞同西歐屠殺條數可唔可以入落中國度?

當然啦,總有D戇鳩仔係唔會分得清
沙俄個時其實比已經比較同英法美友好, 但同奧地利, 普魯士差, 德國統一後只係勉強建立左一個脆弱同盟, 不過好快就散。

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 23:09 發表

原來能源貿易係可以同國界類比嘅,咁中國隨時都可以係日本一部分
唔關國界事, 係歐美想入平貨而限價。

烏國又贏了, 但4個洲已被永久佔領.地又少了..

俄國準備大反攻啦,烏仔其實用文宣欺騙自己有乜用呢

又係傳媒老作

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 23:09 發表

原來能源貿易係可以同國界類比嘅,咁中國隨時都可以係日本一部分
到你有話事權嗰陣你想點劃分都得
邊個有資源咪邊個話事囉

唔係智障地一廂情願地話就要人哋遵守佢set個遊戲規則㗎🤣🤣🤣🤣 分清楚莊閒啦

俄軍戰敗

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-9-23 22:05 發表

公投后,就不算入侵了,自己國土
一樣啦
一邊拎住核武恐嚇一邊入侵
俄仔成功的話以後每打十公里就整次假公投
又係自己國土
繼續核威脅
一年可以統治地球

引用:
原帖由 wize 於 2022-9-23 23:35 發表

一樣啦
一邊拎住核武恐嚇一邊入侵
俄仔成功的話以後每打十公里就整次假公投
又係自己國土
繼續核威脅
一年可以統治地球
咁你咪問下邊個開呢個頭先law

咁攞咗賠償未?

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-9-23 21:27 發表

烏克蘭政府班人學足台灣嘅文宣,可惜文宣只能迷惑佢地嘅心智,卻根本無實際作用。
普京就唔同,人地係做實事而唔會做文宣,所以今次搞公投,又發話會動用核武保衛領土,就已經係實際行動去將烏東這四個區域併入俄羅斯。
一個只係識得玩嘴炮,一個就用實際行動去做事,試問誰是勝方誰是敗方,已經不言而喻了吧。
我都唔信鳥軍d文宣呀,我睇俄羅斯d報導咋,俄羅斯捷捷勝利呀...
場場贏,點解搞到出動員令呀?

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-9-23 19:45 發表

你貼呢d圖有撚用咩,
全部都係呆灣1450扮大6人,
我剩係知好似上邊位c兄講,
戰敗國係戰勝國搞公投,
然後戰勝國的國土被戰敗國收歸為自已的版圖
呢個世界真係好多人乜L都唔識咁,又唔睇新聞,on99..... 真係唔明佢哋咩構造

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]