• 瀏覽: 45,031
  • 回覆: 86
引用:
原帖由 behappy1314 於 2022-9-17 17:19 發表
一開始雷聲大 原來又係雨點小
同林鄭無分別
又係唔夠強硬,感覺又係好軟弱,真係成個公公咁
上任差不多3個月,對付黃屍黑暴又係一如既往,黃店繼續生存,有d 開始貼返文宣,網上繼續好多嘲笑大陸同香港言論,國安法好似無咩料到
防疫政策又一時一樣,真係唔知佢想點
當初以為佢上場會好d,點知感覺同林鄭分別唔大
你質疑共匪既判斷? 呢隻李公公同林鄭都係共匪揀比你,又唔係民選....
你應該對習近平失望多D

李十超話每天解決一個問題,一年就解決365個問題……?(語言偽術😂)
但系每天都有365個問題(民生有太多問題)……
營商,教育,醫療,就業,扶貧,老幼支援,交通,居住……

引用:
原帖由 龍潭老鼠 於 2022-9-22 17:43 發表
李十超話每天解決一個問題,一年就解決365個問題……?(語言偽術😂)
但系每天都有365個問題(民生有太多問題)……
營商,教育,醫療,就業,扶貧,老幼支援,交通,居住……
乜你信一個由英國人供書教學養大既二五仔?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-22 18:54 發表

乜你信一個由英國人供書教學養大既二五仔?
😂
他敢做二五仔?我看未必,但就一定係世界仔。
看他分配利益予各集團就知道。

引用:
原帖由 龍潭老鼠 於 2022-9-22 19:08 發表

😂
他敢做二五仔?我看未必,但就一定係世界仔。
看他分配利益予各集團就知道。
佢所擁有的係英國人俾佢的,佢肯定不會對英國有敵意

香港人對董建華好失望、對曾蔭權好失望、對梁振英好失望、對林鄭好失望、對所有特首都好失望。

我就對香港人好撚失望,因為個個都on撚鳩鳩,以為自己叻過特首。中國人社會動蕩嘅根源,就係個個都以為自己係治世嘅能人。日本天皇好叻咩?任何一個日本人都可能叻過天皇,但日本人唔會話對天皇好撚失望,同時日本人社會唔會有中式、港式嘅黑暴。

去到最尾,最撚on鳩嘅就係嗰啲以為自己識得治國,會做得好過特首嘅濕鳩中國人。

政府嘅並非靠一人話事,而係有一個由精英組成嘅班底,再集專業人士意見去作決策。如果領袖冇一個精英班底,冇專業人士意見作政策嘅基礎,咁先會係問題。你會叻撚過個精英班底同專業人士團隊?更多嘅係你on撚鳩。中國人從來都係咁撚on撚鳩,先會有咁多反政府,以至社會動蕩,繼而畀人侵略屠殺。
所以最柒撚到爆嘅、一定唔撚係特首。

提示: 違規內容已被屏蔽
人家話0+7爽歪歪

幾時都係一個制度好過一個人

引用:
原帖由 behappy1314 於 2022-9-17 17:19 發表
一開始雷聲大 原來又係雨點小
同林鄭無分別
又係唔夠強硬,感覺又係好軟弱,真係成個公公咁
上任差不多3個月,對付黃屍黑暴又係一如既往,黃店繼續生存,有d 開始貼返文宣,網上繼續好多嘲笑大陸同香港言論,國安法好似無咩料到
防疫政策又一時一樣,真係唔知佢想點
當初以為佢上場會好d,點知感覺同林鄭分別唔大
未選前我只睇好鄧炳強,唔知點解又系用舊人。

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-9-19 17:12 發表

曾先生現在是國家禁毒委員會專職副主任,京官,副部級,掌實務。
佢係猛人!始終適合留係問責團隊呢個熱廚房多d!

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-9-23 14:39 發表

未選前我只睇好鄧炳強,唔知點解又系用舊人。
中央係想轉用武官治港,但論資排輩上鄧局長真係未排到佢!
而李家超陳國基係資歷最深既武官出身既問責官員,當然係第一二把手!

引用:
原帖由 神經博士 於 2022-9-23 15:28 發表

中央係想轉用武官治港,但論資排輩上鄧局長真係未排到佢!
而李家超陳國基係資歷最深既武官出身既問責官員,當然係第一二把手!
這個我明白,以事論事,在處理逃返條例做到十分差,他的責任不在少。現在只希望他真正有擔當,唔好再讓黑暴和利益集團有機可乘。

引用:
原帖由 楊鉅祥 於 2022-9-23 13:34 發表
人家話0+7爽歪歪
嘩原來仲進取
0+3
超級爽歪歪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]