• 瀏覽: 31,927
  • 回覆: 89
+3
種菜會係咁

養蜥蜴?

雖然話係屋內裝燈,其他人無權干涉,如果對面有另一座又近的話,其實都幾影響人

幾年前我就遇過類似情況,兩座相隔一個籃球場,對面果座單位樓層對到我正一正,佢就唔係粉紅色而係紅色燈,成間屋都紅哂,好恐怖

調番轉一樓一用白光就唔驚掃黃!

一般見識的房處

引用:
原帖由 gk3328 於 2022-9-23 10:34 發表

正苦不是叫市民“有疑即報”公安咩
不如話先入為主,見到這種光多數去開才會這樣

種大麻啫

內在得男人無女人住,咁又點,男人賣淫都可以架,雙飛添。

我以為是防蚊蟲飛入 

其實你係重大麻啦擺到明

引用:
原帖由 Acctmad 於 2022-9-23 07:19 發表
青衣一個公屋單位近日被發現亮起誘惑的紫色螢光,疑似被人闢作淫窟,在網絡引起鬨動,房屋署調查後發現,戶主有特別嗜好,窗外大片的螢光紫竟有

...
唔會有賊仔係額頭寫住「賊」字丫。
如果公屋搞一樓一,更加無可能係窗口著紫色燈啦,博拉咩。😂

依家好多天花燈都係可以變色,唔知又使唔使申請呢?

係公屋做一樓一,點會整大棧紫色燈。咁張羊

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-9-23 09:59 發表
有「另類嗜好」都唔可以影響到人架,大晒咩,有嗜好就裝窗簾啦。
你要清楚一點,用合法途徑購買不是白色或黃色的燈泡,係自己屋企內作合適用途,請問有咩問題?

你意思係,白燈和黃燈代表正常,而紫燈代表淫邪?就係閣下的偏見。

香港係自由而有法例規管的地方,每個香港人都有自己的選擇權利,每個香港人都需要互相尊重,而不是先入為主地作出偏見。

氣氛燈

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]