• 瀏覽: 70,949
  • 回覆: 229
+5
引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-9-22 22:23 發表
局長變得咁快 係唔係啊爺有指示先
我一早就講左,超哥唔同娥姐,娥姐搞共存係會畀人鬧佢暗黃,但超哥上台仲繼續共存的話就會認為係中央指示,睇黎今鋪都無走雞

如果真係中央指示共存,我希望大陸都緊隨最終達到通關,唔好掉低香港

引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2022-9-23 10:14 發表

口罩真係冇咩用,上個月我戴左都中招,坐20分鐘小巴
有時未必係空氣傳染, 可能係接觸式傳染, 例如確疹者摸過的文件, 物件,錢幣等, 先前都試過有人係咁傳染返嚟。

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2022-9-23 10:06 發表

應該因為政府睇到好多不利數字
例如由財爺先講財赤開始
條撚樣一向自立為皇!比卡超都騎佢唔住!

生物與病毒自盤古初開競爭從來都冇停過,根本上就唔需要咁驚,大不了提早畢業,反正人人都會死一次。

引用:
原帖由 pancakeman 於 2022-9-22 22:15 發表
醫務衞生局局長盧寵茂今日率領衞生署及醫管局等人員接種新冠及流感疫苗,他在接受傳媒訪問時表示,疫情近日有回落跡象,當局會在醫療系統能夠...

而家啲局長講嘢真係高深, 搞到我都唔知跟佢邊瓣好, 但腦袋要日月update.

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-9-23 06:41 發表

宜家最重要系唔好比的專業人才呃錢走老,其他次之。
呢度好多人話健康先係最重要

引用:
原帖由 雲啤 於 2022-9-23 10:29 發表
生物與病毒自盤古初開競爭從來都冇停過,根本上就唔需要咁驚,大不了提早畢業,反正人人都會死一次。
嗰班恐懼人話錢無咗可以再揾,健康最緊要
到時佢哋會唔會移居返大陸呢?!

引用:
原帖由 pancakeman 於 2022-9-23 10:49 發表

呢度好多人話健康先係最重要
健康重要是靠個人保護,政府只是協助。打擊專業人才騙子,就是幫助個人保護健康。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-23 08:40 發表
下個月通關? 係咪真㗎? 邊張報紙講? 證實左未? 下個月幾多號正式通關? 通內地定係外國? 詳情係點安排? 有冇有關新聞連結睇下?😆😆😆
裝睡嘅人永遠叫唔醒,呢個道理我理解嘅
而家好珍惜繼續咆哮多十零日啦
之後清OL最多係井底咕咕!咕咕!

引用:
原帖由 我都知 於 2022-9-23 00:32 發表
其實感染新型新冠病三四日已經病發,可以考慮0+3或者+4, 逐步放寬可保住香港固有衣砵,例如促進文化交流經濟發展等,現在重點死亡率大幅下降情況下嘗試放寛無可厚非,當然現階段口罩同快測神器對防疫仍相當有用
放寬咗未必追得回來。
開返度門,但班子躺平一樣吸引唔到資金。

要更進取收服失地。

例如:考慮將利得稅降至5%,為期n年…
和亞爺相討,總部設腥江,產品進入大媽區可享稅務優惠之類

最好唔好日日公告人數

+你老X

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-9-23 11:04 發表

健康重要是靠個人保護,政府只是協助。打擊專業人才騙子,就是幫助個人保護健康。
由「打擊騙子」都比你拗到去「幫助個人保護健康」,
你真有做膠官潛質

引用:
原帖由 昂膠 於 2022-9-23 11:08 發表

裝睡嘅人永遠叫唔醒,呢個道理我理解嘅
而家好珍惜繼續咆哮多十零日啦
之後清OL最多係井底咕咕!咕咕!
唔好越講越遠吖, 你咁肯定下個月會通關, 咁就攞的實質的嘅嘢出嚟證明, 實質嘅嘢又攞唔出, 咪即係又係9噏緊。😆😆😆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]