• 瀏覽: 15,776
  • 回覆: 88
+7
日本放寬旅遊入境限制,在9月開始容許自由行團到訪。雖然入境旅客還是得報名旅行團,但在抵達日本後基本可自由活動,因此多了一些專門「爆買」,即

旅行7日就要攞10日大假[扣咗兩個星期六/日]
除咗基本消費另外加多3日香港隔離酒店錢, 預備4日屋企食自己
基於3+4

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/817635/日本開關-日圓下跌旅客消費力強-港客-準備花600萬日圓爆買

肥水流向別人田

網購就得,飛過去都慳埋

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-23 10:06 發表
網購就得,飛過去都慳埋
網購係最無癮

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 23-9-2022 10:07 發表

網購係最無癮
網購集運最性價比,平過加行李超重費好多

水貨客

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-23 10:08 發表

網購集運最性價比,平過加行李超重費好多
買cheap嘢就鍾意網購, 貴價嘢無摸過唔會買

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 23-9-2022 10:38 發表

買cheap嘢就鍾意網購, 貴價嘢無摸過唔會買
有D野係同質化, 例如PS5, 相機, 鏡頭, 電器

日本唔派消費券俾香港人,
香港人都要死去消費,
香港商家情何以堪。

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-23 10:44 發表

有D野係同質化, 例如PS5, 相機, 鏡頭, 電器
呢d嘢日本有好多outlet, 有窿路呢d嘢好平
點解香港有平價水貨就係佢地有窿路

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 23-9-2022 10:57 發表

呢d嘢日本有好多outlet, 有窿路呢d嘢好平
點解香港有平價水貨就係佢地有窿路
除左買物業要親身去睇,冇咩野1定要親身去買

0+7。 間接地….政府消費券幫港人出境返鄉下消費…振興別人經濟

港客:準備花600萬日圓爆買

只要信

對清零西來講無分別,繼續留係屋企打飛機
共存果班發達喇!有得去玩去食去濕平

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]