• 瀏覽: 140,558
  • 回覆: 910
  • 追帖: 3
+23
其實正常一個政府醫護,有多些人來分擔工作量,而且人工不會減少,有甚麼原因會反對?

為港人福利, 希望大力引入.

引用:
原帖由 537647 於 2022-9-23 00:10 發表
其實正常一個政府醫護,有多些人來分擔工作量,而且人工不會減少,有甚麼原因會反對?
因為喪港的醫護「志向」十分「遠大」,

從來不會滿足於「人工不會減少」這種境界。

無人幫手,又咪係做撚死你。咁鳩多嘢講

引用:
原帖由 ricky8888 於 2022-9-22 23:21 發表
醫管局今(22日)召開大會後見記者時,公布擴大大灣區醫療人才交流計劃,包括引入內地護士。來港交流的護士毋須在港註冊,首批70人明年初會到港,

咁你做嗰行,政府話加大大灣區嗰行嘅人入來做,唔使香港資格及香港居民身份,你千祈唔好出聲。
行行都可以咁做,樣樣嘢成本低咗,個個香港市民都有著數架,如果仲有錢搵到嘅話。

鵲巢鳩佔

黑醫護可以專心罷工了

香港護士都過英國啦

引用:
原帖由 ricky8888 於 2022-9-22 23:21 發表
醫管局今(22日)召開大會後見記者時,公布擴大大灣區醫療人才交流計劃,包括引入內地護士。來港交流的護士毋須在港註冊,首批70人明年初會到港,

唔通靠你班單眼仔咩?!

大陸14E人要幾多有幾多
唔好以為冇咗妳唔得
全部換大陸E護都仲得
只不過有人賴死唔走
又要反又要做奴隸
先令到換血有少少難度

同工不同酬應該反對不大
幫庫房慳返D錢

唉!唔怪之得咁多人走

咁梗係架啦!啲黑醫護再無借口搞咩罷工啊;按章工作啊;要求加減工時但係唔減薪阿麻;梗係出來扯幾句啦!
一個護士二雞幾到三雞喎;做雞都未必有啦

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-9-22 23:32 發表

黑醫護擺工救港
妳班正常醫護有冇出過聲
梗係無啦!黑醫護無形中爭取緊佢哋的利益阿麻;梗唔出聲啦!
咪又係一班死港女

引用:
原帖由 on99peter 於 2022-9-22 23:54 發表
到呢個時候香港仲有黑醫護?
其實一早就應該炒晒呢班粉果,佢哋有份推動黑暴破壞香港㗎
如果真係炒晒就天下太平啦!問題係人人都知道無可能一步炒晒阿麻;惟有逐步取替咯!
班黑醫護就係驚緊會被取替阿麻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]