• 瀏覽: 79,426
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+7
痴Q線, D唔自律周圍走的人就可不斷放寬, 反而自律的就成日要被強檢

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-22 15:22 發表

再唔加快放寬恐怕連本地投資者都轉移投資陣地,商人做生意只睇錢唔會同你講心,如果香港經濟發生根本性轉變,商人就會另覓新地方投資
發展商投地皮已經轉趨保守,冇賣地收入政府庫房下年又赤字
連年千億赤字,庫房使多7,8年就乾塘,政府冇錢好多開支都會cut
咁一定cut加17%公墓員先。
投資覓地,都不會再選香港和內地。
係疫情,經不起考驗,太麻煩,另願帶隊走。

事情將流於形式,七日檢測係可以出街,本地人會行蠱惑,至於外來遊客時間寶貴,理得你咁多,政府一定唔會認真抽查,唔全面放寬係俾面內地。

期待

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-22 19:21 發表

香港人外地番黎,可以唔出街食飯七天,日日係屋企食,日日番工帶飯,所以七天黃碼影響可以講係0。
但遊客黎香港玩,冇得入餐廳食飲,咁一日三餐只可以食外賣,比著你,你會否黎香港旅遊?
去得旅行唔比入餐廳食店,我諗冇人會有興趣嚟

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2022-9-22 19:33 發表

呢位大陸師兄似乎太渴望嚟香港了,其實而家好多餐廳特別檢查的,而且早前不是有一個零針都可以去迪士尼嗎?
組織下自己D詞句先啦,前後矛盾,仲以為自己好醒?
好多餐廳特別檢查同0針入迪士尼有乜必然關係?

引用:
原帖由 safmarine999 於 2022-9-22 14:45 發表
隨著本港疫情回穩,確診個案由本月初曾破萬宗,大幅回落至過去兩日均在五千多宗水平,政府正研究放寬入境檢疫政策。消息指,政府最快下周公布將現時

靈加七都冇用,只會越來越多港人出門,遊客不會來,所有食肆等收皮

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-9-22 17:09 發表

躺平,無得唔認
係又點?

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-22 19:44 發表

去得旅行唔比入餐廳食店,我諗冇人會有興趣嚟
所以呢個係重點,去旅遊,了解當地飲食文化係其中重要一環。

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-22 19:46 發表

所以呢個係重點,去旅遊,了解當地飲食文化係其中重要一環。
咪就係

其實我最想放寬係戶外唔使戴口罩

仲要出外匯率愈黎愈好。真係本地仲靜都似

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-22 19:50 發表
其實我最想放寬係戶外唔使戴口罩
明年春季有望

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-22 19:48 發表

咪就係
del

引用:
原帖由 LWCW 於 2022-9-22 19:46 發表

係又點?
係,就清零L 要馬上考慮移民返大陸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]