• 瀏覽: 79,564
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 4仔太郎 於 2022-9-22 15:59 發表

0+7是國泰回魂丹
你認錯契爺
國泰 (太古)
是英國公司

有糉咪硬下去囉 睇班硬友外逃得去邊
睇就唔係講玩

擔心緊 寵物奴

醫務衛生局長盧寵茂今日(22日)接種流感及第四針新冠疫苗後指,政府理解市民對入境檢疫安排關注,會適時公布措施,指專家意見與政府和市民方向一致,認為要在醫療系統能復常下,提升本港國際競爭力,亦會考慮任何放寬方案,包括「0+3」或「0+0」。

黃泉局長 誠信同人格都冇曬 ?

醫務衞生局局長盧寵茂上任前曾預言:「病毒不會與我們共存,只會帶病人去黃泉,與病毒共存是歐美國家在防疫上他們的失敗,要合理化他們的失敗,唯有提出一個好聽的口號,所謂與病毒共存,只會帶我們共赴黃泉,我們絕對不可以學的。」

0+7 更大鑊 ! 大批港人出外消費, 又無勿旅客來香港 ( 又核酸,又撩鼻,又什麼醫學觀察, 又黃碼, 無餐好食, 揾鬼來旅遊), 的酒店和高級食市死得。

引用:
原帖由 IPOMan 於 2022-9-22 16:18 發表
0+7 更大鑊 ! 大批港人出外消費, 又無勿旅客來香港 ( 又核酸,又撩鼻,又什麼醫學觀察, 又黃碼, 無餐好食, 揾鬼來旅遊), 的酒店和高級食市死得。
港女又要救濟鄉下

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-9-22 15:52 發表
捉錯用神
0+7只會助長本地居民
外出旅行消費
對振興香港經濟根本無幫助
微觀看就是
宏觀看就是救了一大堆本來香港要炒換新加坡公司的員工
救德士
救國泰
救機場
救會展救政府

最終會跪低0+0

引用:
原帖由 audia 於 2022-9-22 16:35 發表
最終會跪低0+0
唔好呀,香討防疫L接受唔到囉

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-22 15:37 發表

應該放寬限聚令……0+7d人走晒去外地消費但帶d病毒回港醫治增加醫療系統負擔
快點全開放,到時又岀現三月的醫院情況,到時共存L就變雪條,或者連屍袋都冇個
清零L就算啦,有共存L陪葬算係咁,唔夠佢哋玩架啦

咁樣就叫回穩,不如直接維穩0確診算吧啦

引用:
原帖由 safmarine999 於 2022-9-22 14:45 發表
隨著本港疫情回穩,確診個案由本月初曾破萬宗,大幅回落至過去兩日均在五千多宗水平,政府正研究放寬入境檢疫政策。消息指,政府最快下周公布將現時

2022年9月20日,直擊日本疫情現況,
https://www.youtube.com/watch?v=4B0xs1m4Pls

下周??比個官你做啦!

仲等下周,等運到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]