• 瀏覽: 3,605
  • 回覆: 13
警方破獲懷疑非法禁錮案,九龍一名17歲少年欠債纍纍,最近被人追債約10萬元,昨(17日)晚7時許,他到旺角朗豪坊與收數男子見面,因沒錢還被押上寶馬……

唔係話事主自己上車,唔涉及綁架咩?

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/突發/816087/欠 ... p;utm_campaign=mama

耶穌說:「一粒麥子不落在地裏死了,仍舊是一粒;若是死了,就結出許多子粒來。」
引用:
原帖由 kwanhung 於 2022-9-18 19:29 發表
警方破獲懷疑非法禁錮案,九龍一名17歲少年欠債纍纍,最近被人追債約10萬元,昨(17日)晚7時許,他到旺角朗豪坊與收數男子見面,因沒錢還被押上寶馬……

之後做的動作就係勒索綁票了
就很大罪了

引用:
原帖由 kwanhung 於 2022-9-18 19:29 發表

17歲少年欠債纍纍,最近被人追債約10萬元........勁

突然咁多標心案 

引用:

朗豪坊真係好多大佬,唔岩啲一般市民同斯文人去行街街,嚇親d女女點搞

擄人⋯呢期必重判政府都叫人冇亂嚟

引用:
原帖由 shortlamlam 於 2022-9-21 16:11 發表

朗豪坊真係好多大佬,唔岩啲一般市民同斯文人去行街街,嚇親d女女點搞
收數應該入元朗,搞衰旺角損失會好大,呢四條友無運行。

引用:
原帖由 peter925 於 2022-9-21 16:24 發表

收數應該入元朗,搞衰旺角損失會好大,呢四條友無運行。
呢方面唔多識希望佢地吉人天相

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-9-18 19:48 發表

17歲少年欠債纍纍,最近被人追債約10萬元........勁
駛大左

水hi官口中優獸細路就係呢d🤭

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-9-18 19:48 發表

而家唔止欠10萬元

引用:
原帖由 央走 於 2022-9-22 15:28 發表

駛大左
香港傑青,先使未來錢

10 萬蚊搞咁多野, 叫阿媽搞掂佢啦. 

差佬救到一時救唔到一世
欠大耳窿連差佬自己都要吞槍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]