• 瀏覽: 75,659
  • 回覆: 430
+5
俄羅斯打左200日後先動員係乜野玩法?

普京好明顯就係錯估美西的嗜血,以為是但打一打表達不滿,就可以令美西回到談判桌,重視俄的安全訴求
結果呢? 我們看到的是美西一邊綁住俄的核武優勢,另一邊不斷加大武裝投入,想陰乾俄羅斯

現在俄羅斯從2500萬中只動員30萬人,夠嗎?
好明顯都係唔夠! 烏已經動員百萬壯丁,估計美西都投入數萬人進入烏克蘭,仲有數十萬在後方作戰術及後勤支援
俄羅斯還是低估了美西強盜文化啊...

強盜就係欺軟怕硬,中國一定要汲取俄羅斯的教訓

所以說中國是這次俄烏戰爭大贏家。
別的先不說,單單是觀摩實戰,吸取經驗教訓就是無價。
我覺得其中一個最重要的原則就是:一旦開戰就必須獅子搏兔盡全力,必須第一時間斬首,絕對不能給綠魔黨在國際上表演的機會。

China can mobilise  10 time  more than this  , sure  win !

如何俄羅斯真係沒有核武什麼也不是,即係美國軍備比想想像中強
中國好應該評估一下武統台灣的勝算

請問下烏克蘭百萬壯丁從哪裡冒出來?

刁, 根本俄佬真正戰場不局限於俄烏戰場🤣🤫🤪😆

俄羅斯呢10幾年已被西方滲透,中國要小心!

俄羅斯有好多西方文化

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-22 11:31 發表
梗有傻hi陪佢去送死

引用:
原帖由 1234maui 於 2022-9-22 13:43 發表
俄羅斯有好多西方文化
根本沒2樣

引用:
原帖由 鐵血群俠ONLINE 於 2022-9-22 12:21 PM 發表
https://youtu.be/mBQ4w-UKKjA

大把人反對普京
美國侵略中東,美國本土夠大把人反戰啦, 咪一樣照出兵。

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-22 11:31 發表
本國咯。烏克蘭動員左幾個月啦。
以人口支持。烏克蘭最高可動員數係250萬兵力。
俄佬都無動員!
高估自己嗻。烏克蘭咁大。人口又多。真打。你無百萬兵力打條鐵咩。
伊拉克當年都號稱100萬軍力。美軍足足出動45萬地面部隊先搞得掂。

即系俄佬今日,最低都需要50萬軍力先可以打低烏克蘭。 今日前線得十幾萬。
俾人反攻咯 前線企人守位都唔夠。俾人空位突入。 漏曬。

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-22 15:08 發表

本國咯。烏克蘭動員左幾個月啦。
以人口支持。烏克蘭最高可動員數係250萬兵力。
俄佬都無動員!
高估自己嗻。烏克蘭咁大。人口又多。真打。你無百萬兵力打條鐵咩。
伊拉克當年都號稱100萬軍力。美軍足足出動45萬地面部隊先搞得掂。

即系俄佬今日,最低都需要50萬軍力先可以打低烏克蘭。 今日前線得十幾萬。
俾人反攻咯 前線企人守位都唔夠。俾人空位突入。 漏曬。
其實有冇人知咩事?  吾知咩事又可以判斷出事件?無限自由的思想!  俄羅斯統治區  進行獨立公投! 而過程中 有納稅烏軍進行暗殺及引發暴動  而統治區民兵不能有候維持地區安全! 所以出30萬後備俄軍在公投區幫助維持區內安全!   網民想像力非常豐富

去到盡,帶領去地府

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]