• 瀏覽: 19,724
  • 回覆: 116
+3
美國財長耶倫一名高級顧問周二(20日)警告中國的「非常規」債務操作,拖延債務減免,可能為數十個中低收入國家帶來多年的償債...

委內瑞拉、阿富汗俾你老美搞一搞,
咪仲撚慘

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220921/mobile/bkn-20220921070049862-0921_00992_001.html

又作野 

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-9-21 13:55 發表
美國財長耶倫一名高級顧問周二(20日)警告中國的「非常規」債務操作,拖延債務減免,可能為數十個中低收入國家帶來多年的償債...

委內瑞拉、阿富汗俾你老美 ...
好明顯美國嘅金融操作就最叻叻啦

中低收入國家都未出聲,關你老尾鳩事

Credit card係外國好盛行喎,聽聞唔係月光族係日光族喎,理惦你自己國民先啦😂🤣😂🤣

美國總統拜登(Joe Biden)在2021年七國集團(G7)峰會上提出的了「重建更好世界」(Build Back Better World,B3W)計劃宣稱,將會在2035年前,協助發展中國家興建價值40萬億美元的基礎建設工程,其目標是反制中國的戰略影響力和「一帶一路」(BRI)倡議。

https://www.hk01.com/article/699676?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

咁美國扣起阿富汗d錢又點計 

咁美國做咩唔送錢比佢地,咁佢地咪唔洗同中國借囉

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-9-21 13:55 發表

委內瑞拉、阿富汗俾你老美 ...
茉莉花革命,約旦打左11年內戰,慘 L 過債務危機

近20年內既大小戰爭有邊一單冇美國身影

咁多年來, 歐美國家只為低收入國家帶來戰爭, 國破人亡, 民煮邪教義.

中國就為低收入國家帶來建設, 發展.

引用:
原帖由 touya08 於 2022-9-21 14:37 發表
Credit card係外國好盛行喎,聽聞唔係月光族係日光族喎,理惦你自己國民先啦😂🤣😂🤣
信用卡呢 d 產品,害 L 死冇定力嘅人

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2022-9-21 14:46 發表
近20年內既大小戰爭有邊一單冇美國身影
應該係美國立國後有邊幾年係冇侵入他國屠殺別國人民

引用:
原帖由 楚曉 於 2022-9-21 14:48 發表
咁多年來, 歐美國家只為低收入國家帶來戰爭, 國破人亡, 民煮邪教義.

中國就為低收入國家帶來建設, 發展.
老尾去到邊,破壞到邊中國去到邊,建設到邊

好笑嘞,欠債還錢,天公地道,條美國佬想噏乜呀

美國係咪借錢畀人唔使人還先,定還是美國借人錢唔使還呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]