• 瀏覽: 14,353
  • 回覆: 62
  • 追帖: 1
+2
廉政公署今日(20日)落案起訴一名於小欖精神病治療中心(小欖)服刑的終身監禁囚犯,控告她涉嫌向一名管理其囚倉的懲教署高級懲教主任提供...

唔搞咁多嘢, 呢d終身坐20年就有機會假釋!
睇情形未來假釋嘅機會微好多

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2373875/即時-港聞-鰂魚涌公園槍殺親戚囚終身女囚-涉30萬元賄懲教主任被廉署起訴

哇, 係咪講緊果個女凸冒

呢個人好恐怖放佢出黎好危險

有精神病識行賄???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-20 17:20 發表
有精神病識行賄???
有精神病唔代表唔心思細密
呢d人有反社會人格! 危險過普通精神病人好多

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-20 17:21 發表

有精神病唔代表唔心思細密
呢d人有反社會人格! 危險過普通精神病人好多
扮有精神病搏唔使坐........
1坐就行賄......到行賄上法庭繼續話有精神病

C君龍都反社會人格架......9官咪放

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-20 17:23 發表

扮有精神病搏唔使坐........
1坐就行賄......到行賄上法庭繼續話有精神病
佢會話自己有妄想症, 唔畀錢會"被自殺"

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-20 17:24 發表

佢會話自己有妄想症, 唔畀錢會"被自殺"
呢d人渣打把就最適合.......人權真係食屎+得淡笑
美國咁判咩3次終生 / 300年etc 好柒 on 9 + 扮野

話明係精神病人,行為係唔合常理,但點解仲可以起訴行賄?

引用:
原帖由 大滾友 於 2022-9-20 17:29 發表
話明係精神病人,行為係唔合常理,但點解仲可以起訴行賄?
呢d係名符其實嘅高智商嘅精神病人! 對社會係最危險

呢個殺人犯好狡猾!打算以精神病為由,坐幾年小欖就可以放返出來,話唔定當年佢殺人前都諗好,如果被捉之後點步署。

小欖內發生 

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-9-20 17:42 發表

我記得呢單案好似係.. 佢媽媽死咗  舅父舅母親戚夾埋唔分遺產畀佢
遺產係外婆 外婆仔女多 佢老母只佔一小部份

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]