• 瀏覽: 25,560
  • 回覆: 170
+11
歐洲正面對能源危機,燃料價格暴漲,歐盟委員會主席馮德萊恩(Ursula von der Leyen)9月7日提出五項緊急應對措施,歐盟成員國代表9日會召開臨時會

無論歐盟最終在能源政策上出什麼招,都改變不了歐洲成為俄烏戰爭的大輸家,這就是做隻跟尾狗的下場。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/812807/馮德萊恩倡五招緊急應對能源危機-歐盟成員國9日開會討論

唔向俄羅斯跪低 冇其他選擇, 冇條件扮大佬就收皮啦!不自量力

普京一招收你勾盟皮

應該都係傾唔到甚麼成果,口水會嚟啫

限制美國能源出口價格,每桶油44蚊,應該係唯一最有效方案 

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-8 18:55 發表
限制美國能源出口價格,每桶油44蚊,應該係唯一最有效方案 
美國佬少了對手...

美國: 要加價1倍賣給歐豬

原來行共產。

好似係以制裁俄國為名,屠宰歐洲。

本來歐元結算直追美元,宜家歐洲的好日子已不無望再回覆。

老大先把老二幹掉才對付老三。

點改都係死路一條

重商咩議呢?隨咗錢要夠,必需開戶口轉奴布或人民幣,否則準備多啲煤炭,全國BBQ

原來開下會就可解決能源危機.

引用:
原帖由 大肥肥綿羊 於 2022-9-8 20:09 發表
重商咩議呢?隨咗錢要夠,必需開戶口轉奴布或人民幣,否則準備多啲煤炭,全國BBQ
議程:”冬天開會會場,禁暖氣高過攝氏19度 違者各人罰款2.4萬或判監3年“

開乜會啫
之前又話搞得掂嘅?
依家又緊急?

引用:
原帖由 qwert3123 於 2022-9-8 19:19 發表
好似係以制裁俄國為名,屠宰歐洲。

本來歐元結算直追美元,宜家歐洲的好日子已不無望再回覆。

老大先把老二幹掉才對付老三。
咁即係中國呢邊過冬後出年初會出事?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]